Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 05-10-2012, 12:52   #16
Registered User
 
hwecken's Avatar

Join Date: Feb 2012
Location: Germany
Boat: HR382
Posts: 110
Quote:
Originally Posted by hwecken

Hello maitai,
Thanks for your additional tip. I have not seen the point "ouvrir un GRIB Courants" . Now it works perfect.
Ps i have set the program to english but this menu point is still in french
Hartmut
Hello maitai,
Perfect job.
For testing, i created a wind independed polar (eg on all twa/tws 5kn). The first routing only with windgrib (blue) and then loaded a courrentgrib and did a second routing with the same settings (red)to see the influence of the tidalstream.
__________________

__________________
hwecken is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 13:07   #17
Registered User
 
hwecken's Avatar

Join Date: Feb 2012
Location: Germany
Boat: HR382
Posts: 110
Re: Routing

Click image for larger version

Name:	2012105-2064.jpg
Views:	64
Size:	177.9 KB
ID:	47656

now with screenshot
__________________

__________________
hwecken is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 14:58   #18
Registered User
 
rgleason's Avatar

Join Date: Mar 2012
Location: Boston, MA
Boat: 1981 Bristol 32 Sloop
Posts: 9,314
Re: Routing

Very nice! Thanks Maitai and hwecken for showing how its done.
__________________
rgleason is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2012, 08:07   #19
Registered User

Join Date: Jan 2007
Location: Minneapolis
Boat: Irwin 37 CC
Posts: 660
Re: Routing

I'm still a little unclear, correct me if I'm wrong-

Simply load two GRIBs consecutively, 1 wind and 1 current and do a routing!

Apparently 2 different Gribs will be stacked whereas with 2 similar Gribs the second will replace the first?

Last Jan. I sailed from keywest to Isla Mujeres. This would have been really useful.
__________________
David Kester
Pegasus IV
wdkester is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2012, 09:03   #20
Registered User

Join Date: Jan 2012
Posts: 449
Re: Routing

The second grib loads only currents data. That is, if it contains something else this something else is ignored, only currents data is loaded. If the first grib contains currents data (i.e. it contains winds + currents) then the second grib currents data is ignored.
__________________

__________________
maitai is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Free Routing Software. qtVlm fblc Navigation 614 21-11-2017 07:28
Routing Recommendations jim767 Navigation 3 12-12-2011 10:14
Need Routing Advice ! sbauhaus Atlantic & the Caribbean 2 03-11-2011 18:26
MaxSea Weather Routing Revelations Weather | Gear, Reports and Resources 12 10-10-2011 02:08
Weatherfax Receive-Only Antenna Routing akio.kanemoto Marine Electronics 8 20-09-2011 17:39



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 03:28.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.