Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 08-10-2017, 14:48   #1
ejs
Registered User

Join Date: Mar 2013
Location: From San Francisco
Boat: Able Apogee 50
Posts: 133
Location bug in paid Andriod version of O

Hello,

Id like to report a bug in the paid android version of OpenCPN versions 10.1.12 and 10.1.13. I Updated to see if the bug had already been fixed.
The GPS position from the internal GPS is reported and displayed incorrectly in Longitude. It is about mile consistently too far east. I am anchored so it is not changing fast.



The internal GPS is good because when I check in Navionics, my anchor alarm or GPSStatus it is reported correctly (in a position that matches the main boat nav-system GPS location).



I connected my main nav-system wirelessly to the OpenCPN on the tablet and disabled the internal GPS and the position and numerical reporting moves to the correct location. It is the AIS reporting position so it is the AIVDO NMEA sentence in this case. I can go back to the internal GPS and it moves about mile east.


The tablet is an older Motorola Xoom (I have both the WiFi ony one and the Verizon-branded one with cell service and both exhibit the problem)
I am at about 18 deg 24min S and 178deg 06 min E if the hemisphere matters.


Let me know if I can send other data to help debug this.


I tried reporting this at bigdumboat but never got an email authorizing me as a user (yes, I checked in spam).


Best, Eric
ejs is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2017, 18:05   #2
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 5,659
Re: Location bug in paid Andriod version of O

Eric...

PM sent.

Dave
bdbcat is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Polish language version bug Jacekpio OpenCPN 6 20-05-2015 01:27
raymarine e125 multifunction - andriod? karabil Marine Electronics 1 04-03-2014 16:35
Bug: Grib plugin fails to load on beta Version 3.1.1319 Build 2013-01-19 AlainT OpenCPN 5 01-02-2013 03:09
VAT Tax Paid / Not Paid harmonytek Dollars & Cents 2 13-07-2009 15:31

Advertise Here


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 15:38.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.