Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 27-05-2013, 12:20   #1
Moderator
 
JPA Cate's Avatar

Join Date: Nov 2011
Location: aboard, cruising in Australia
Boat: Sayer 46' Solent rig sloop
Posts: 10,670
No Sound on U-Tube

I am using an ASUS notebook with Windows 7 Starter. I get sound on other videos, but not on the U Tube one on the snubber thread, or in fact, on any recent U Tube. Any suggestions, please?

Ann
__________________

__________________
Ann, with Jim, aboard US s/v Insatiable II, in Oz, very long term cruisers
JPA Cate is online now   Reply With Quote
Old 27-05-2013, 14:05   #2
Long Range Cruiser
 
MarkJ's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Dec 2007
Location: Australian living on "Sea Life" currently in England.
Boat: Beneteau 393 "Sea Life"
Posts: 12,828
Images: 25
Re: no sound on U-Tube

Hi Ann,

I take it you will have tried to find a volume button on YouTube itself?
I have just tried to find one, but I can't. Neither can I oh in as I am on my "other" computer.

Obviously if your computer plays sound on other things it must be. YouTube problem with your computer.

You could try deleting the cookie that is used with YouTube. It may have set something incorrectly.

I will have a think of other ideas for you.


Mark
__________________

__________________
Notes on a Circumnavigation.
OurLifeAtSea.com

Somalia Pirates and our Convoy
MarkJ is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2013, 14:27   #3
Moderator
 
JPA Cate's Avatar

Join Date: Nov 2011
Location: aboard, cruising in Australia
Boat: Sayer 46' Solent rig sloop
Posts: 10,670
Re: no sound on U-Tube

Thanks, Mark,

How would i find out if U Tube left a cookie?

By the way, Jim's computer has Windows XP, and that one plays them.

Thanks very much for helping.

Ann
__________________
Ann, with Jim, aboard US s/v Insatiable II, in Oz, very long term cruisers
JPA Cate is online now   Reply With Quote
Old 27-05-2013, 16:13   #4
Long Range Cruiser
 
MarkJ's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Dec 2007
Location: Australian living on "Sea Life" currently in England.
Boat: Beneteau 393 "Sea Life"
Posts: 12,828
Images: 25
Re: no sound on U-Tube

Hi Ann,

In Internet Explorer go to Options / Privacy / and clear cookies.

That will get rid of all of them... You might have to put your password back into pages like CF next time you visit, but you will be getting rid of lots of tracking stuff from other websites.

I can't really think of what else it can be where it's so selective.
__________________
Notes on a Circumnavigation.
OurLifeAtSea.com

Somalia Pirates and our Convoy
MarkJ is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2013, 16:25   #5
Nearly an old salt
 
goboatingnow's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Jun 2009
Posts: 13,649
Images: 3
This is usually due to flash protected mode and Windows 7 sandboxing , turn off Flash protected mode or downgrade to flash 10.3

Also the later flash versions use Core Audio support and some sound drivers have poor buggy implementations , check and upgrade to the latest sound drivers.

Dave
__________________
Check out my new blog on smart boat technology, networking and gadgets for the connected sailor! - http://smartboats.tumblr.com
goboatingnow is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2013, 16:33   #6
Long Range Cruiser
 
MarkJ's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Dec 2007
Location: Australian living on "Sea Life" currently in England.
Boat: Beneteau 393 "Sea Life"
Posts: 12,828
Images: 25
Re: No Sound on U-Tube

Dave, tell her how to turn it off.
__________________
Notes on a Circumnavigation.
OurLifeAtSea.com

Somalia Pirates and our Convoy
MarkJ is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2013, 18:40   #7
Do… or do not
 
s/v Jedi's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Feb 2009
Location: in paradise
Boat: Sundeer 64
Posts: 9,198
Re: No Sound on U-Tube

The Problem:


The cure:


__________________
s/v Jedi is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2013, 11:28   #8
Moderator Emeritus
 
FrankZ's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Sep 2006
Location: Chesapeake Bay
Boat: Bristol 35 Bellesa
Posts: 13,565
Images: 1
Re: No Sound on U-Tube

Quote:
Originally Posted by s/v Jedi View Post
The Problem:


The cure:


Macs have no problems. Macs have no problems. Macs have no problems.

If we say it enough will it make it real?
__________________
Sing to a sailor's courage, Sing while the elbows bend,
A ruby port your harbor, Raise three sheets to the wind.
......................-=Krynnish drinking song=-
FrankZ is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2013, 11:32   #9
Do… or do not
 
s/v Jedi's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Feb 2009
Location: in paradise
Boat: Sundeer 64
Posts: 9,198
Re: No Sound on U-Tube

Quote:
Originally Posted by FrankZ View Post
Macs have no problems. Macs have no problems. Macs have no problems.

If we say it enough will it make it real?
Show me a Mac that doesn't produce sound on YouTube and you might have a point

__________________
s/v Jedi is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2013, 12:01   #10
Long Range Cruiser
 
MarkJ's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Dec 2007
Location: Australian living on "Sea Life" currently in England.
Boat: Beneteau 393 "Sea Life"
Posts: 12,828
Images: 25
Re: No Sound on U-Tube

Quote:
Originally Posted by s/v Jedi View Post
Show me a Mac that doesn't produce sound on YouTube and you might have a point

That's be macs and youtube as designed for children.
__________________
Notes on a Circumnavigation.
OurLifeAtSea.com

Somalia Pirates and our Convoy
MarkJ is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2013, 12:04   #11
Do… or do not
 
s/v Jedi's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Feb 2009
Location: in paradise
Boat: Sundeer 64
Posts: 9,198
Re: No Sound on U-Tube

Quote:
Originally Posted by MarkJ View Post
That's be macs and youtube as designed for children.
Ask my wife: she'll confirm I'm a child

Love YouTube too; anything you want to know about you can find the video for. Love my Mac... so it all makes sense
__________________
s/v Jedi is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2013, 12:32   #12
Long Range Cruiser
 
MarkJ's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Dec 2007
Location: Australian living on "Sea Life" currently in England.
Boat: Beneteau 393 "Sea Life"
Posts: 12,828
Images: 25
Re: No Sound on U-Tube

Well, someone try and help Ann instead of bulltwaddling the day along!


__________________
Notes on a Circumnavigation.
OurLifeAtSea.com

Somalia Pirates and our Convoy
MarkJ is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2013, 13:59   #13
Senior Cruiser
 
Jim Cate's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: May 2008
Location: cruising SW Pacific
Boat: Jon Sayer 1-off 46 ft fract rig sloop strip plank in W Red Cedar
Posts: 11,447
Re: No Sound on U-Tube

Quote:
Originally Posted by s/v Jedi View Post
The Problem:


The cure:


Thanks Nick, that was really helpful...
__________________
Jim and Ann s/v Insatiable II , lying Port Cygnet, Tasmania once again
Jim Cate is online now   Reply With Quote
Old 28-05-2013, 14:26   #14
Long Range Cruiser
 
MarkJ's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Dec 2007
Location: Australian living on "Sea Life" currently in England.
Boat: Beneteau 393 "Sea Life"
Posts: 12,828
Images: 25
Re: No Sound on U-Tube

No sound on videos
If you don't hear sound when playing a YouTube video, try these troubleshooting steps:

Adjust the volume on your computer and speakers.
Adjust the volume control located in the lower left corner of the YouTube video player.
Restart your browser.
Try turning up the volume for other video players (like Quicktime, Real Player, or Windows Media player).
If you still have no sound after completing the steps above, these additional tips may help:

Update your Flash Player to the latest version.
Allow third-party Flash content on your computer. Learn more by visiting Adobe’s help page.
Check any Antivirus and Firewall software to see if its blocking third-party Flash content.
__________________
Notes on a Circumnavigation.
OurLifeAtSea.com

Somalia Pirates and our Convoy
MarkJ is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2013, 14:29   #15
Long Range Cruiser
 
MarkJ's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Dec 2007
Location: Australian living on "Sea Life" currently in England.
Boat: Beneteau 393 "Sea Life"
Posts: 12,828
Images: 25
Re: No Sound on U-Tube

This is all the info I can see



Check closely the speaker icon on the YouTube video player. If you see an "X" you have it on "Mute". Clicking the X, or dragging the Volume Slider with your mouse will un-mute the sound for YouTube videos.


If you see the X then the video player is muted and that is why there is no sound.
Sometimes the X is gets stuck and you have to fiddle with the mouse to get it un-stuck.
Sometimes click and drag at the same time will get it unstuck.
.
If all else fails, the volume setting and mute setting for YouTube videos are stored in your browser YouTube cookie,
so deleting the cookie, and empty the browser cache will fix it back to normal.



To whomever came up with the suggestion of not only clicking the x (mine wouldn't do anything) and dragging the audio icon with the X.....THANK YOU VERY MUCH. I HAD TRIED EVERYTHING AND THIS FINALLY WORKED. I AM GRATEFUL.



if you put your mouse cursor over the speaker icon the volume bar should appear just to the right of it....move the mouse cursor over the volume bar and slide it all the way to the right....that should make it work, if your problem is the same as most here was.
__________________

__________________
Notes on a Circumnavigation.
OurLifeAtSea.com

Somalia Pirates and our Convoy
MarkJ is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Beneteau 49/50 Bow Thruster leak paulkenna Monohull Sailboats 3 07-10-2012 03:25
The Proper Fixture for Water-Cooled Stern Tube RigelKent Propellers & Drive Systems 15 25-11-2011 06:43
Maneuvering Sound Signals - The Rules of the Road Mariners Commercial Posts 2 28-09-2011 10:11



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 15:05.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.