Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 07-05-2011, 08:39   #1
Registered User

Join Date: Jan 2008
Location: New Bern, NC until January
Boat: Catalina 42
Posts: 14
Raymarine ST50 Depth Display

I have a Raymarine ST50 style (Black Case) Depth Display that is slowely losing its ability to be read by the person at the helm. I have asked Raymarine but this is a retired model and they want me to buy the new ST60+ which is grey and has a very diferent wiring. As I have 3 other ST50 Displays I would rather find another Black Case ST50 or have this repaired. Can anyone suggest where I can have it repaired or know of a aftermarket manufacturer? I have found a used one on line in Europe but am a little concerned that after paying $120 that what I get won't be working either.

Thanks for the help and advice!
__________________

__________________
Roger Hutchinson is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2011, 09:22   #2
Registered User
 
Target9000's Avatar

Join Date: May 2009
Location: New Orleans LA
Boat: 74 Westsail 32
Posts: 1,379
Re: Raymarine ST50 Depth Display

I think you may have misposted this in the OpenCPN forum. Try to get the mods to move it for you to the correct place.

Also I have the same problem but no solution. I you find a source for repair or replacement please share!
__________________

__________________
Let your heart tell you where to go, but let your brain tell you how to get there.

Sundowner Sails Again
Target9000 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2011, 09:58   #3
Registered User

Join Date: Feb 2009
Posts: 1,848
Re: Raymarine ST50 Depth Display

I would keep checking ebay one never knows what pops up there
__________________
motion30 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2011, 10:32   #4
Registered User

Join Date: Jan 2008
Location: New Bern, NC until January
Boat: Catalina 42
Posts: 14
Re: Raymarine ST50 Depth Display

Quote:
Originally Posted by Target9000 View Post
I think you may have misposted this in the OpenCPN forum. Try to get the mods to move it for you to the correct place.

Also I have the same problem but no solution. I you find a source for repair or replacement please share!
Sorry, I thought I was in a different thread, but I will comment if I find someone to repair or replace the display. When Raymarine changed to the new version they also changed the wiring scheme which means you almost have to change all the instruments to get them to plug and play. Bummer!!
__________________
Roger Hutchinson is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2011, 06:15   #5
Registered User

Join Date: Feb 2009
Posts: 1,321
Re: Raymarine ST50 Depth Display

I have St 50 and St 60 working together on sea talk. “Ask Raymarine” about your problem.
__________________
chala is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2011, 07:01   #6
Registered User

Join Date: Jan 2008
Location: Salish Sea in summer/Puerto Vallarta in the winter - no boat just sun and beaches!
Boat: Ganley 30 Junk
Posts: 91
Re: Raymarine ST50 Depth Display

You can cut off the proprietary connections and splice the wires. I have done that in the past to create a mixed system of ST50 and ST60 instruments when an ST50 depthsounder died. Or you can bid on my new unused ST50 on ebay - closes today.
__________________
PaulSommers is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2011, 11:19   #7
Registered User

Join Date: Jan 2008
Location: New Bern, NC until January
Boat: Catalina 42
Posts: 14
Re: Raymarine ST50 Depth Display

I was on Ebay and didn't find it, only one in Europe. I will look again and make a bid!
Thanks!!
__________________
Roger Hutchinson is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2011, 11:23   #8
Registered User

Join Date: Jan 2008
Location: New Bern, NC until January
Boat: Catalina 42
Posts: 14
Re: Raymarine ST50 Depth Display

I looked again for a Raymarine ST50 Depth Display and still get no finds. Is it listed differently than shown?
__________________
Roger Hutchinson is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2011, 11:26   #9
Registered User

Join Date: Jan 2008
Location: New Bern, NC until January
Boat: Catalina 42
Posts: 14
Re: Raymarine ST50 Depth Display

Did you find that the same transducer works with the ST60 Depth Display? The splicing of the wires isn't a big deal. I was also trying to keep the same color scheme. Thanks for the input, it looks like I might have to do just what you indicated.
__________________
Roger Hutchinson is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2011, 18:49   #10
Registered User

Join Date: Jan 2008
Location: Salish Sea in summer/Puerto Vallarta in the winter - no boat just sun and beaches!
Boat: Ganley 30 Junk
Posts: 91
Re: Raymarine ST50 Depth Display

The transducer works just fine with either ST50 or ST60. The instrument I'm selling on ebay is an Autohelm ST50 - the predecessor company. It has the paddlewheel transducer as well as the instrument.
__________________
PaulSommers is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2011, 19:01   #11
Moderator Emeritus
 
Pblais's Avatar

Join Date: Mar 2003
Location: Hayes, VA
Boat: Gozzard 36
Posts: 8,700
Images: 15
Send a message via Skype™ to Pblais
Re: Raymarine ST50 Depth Display

Airmar still makes the ST50 transducer but repair of the display head is very unlikely. A used head can be found. The wiring is as likely as not the problem.
__________________
Paul Blais
s/v Bright Eyes Gozzard 36
37 15.7 N 76 28.9 W
Pblais is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2011, 19:40   #12
Marine Service Provider

Join Date: Jan 2009
Location: Catawba Island, Ohio
Boat: Hunter Legend 35.5
Posts: 11
Re: Raymarine ST50 Depth Display

Roger,

You are in luck. I have a brand new st 50 I bought on ebay last fall for $200. It was a display model that a marina had in old inventory. I used it only on about five sails. It works perfectly. I just bought an st 60 depth for the same reason you want an st 50. The st 60 matches my other 3 instruments. If you are willing to buy it for what I paid plus shipping it is yours. You can contact me at yikes47@aol.com

Don Habegger
Northwest Ohio
__________________

__________________
don habegger is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
depth, raymarine

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ST50 / 60 Depth Compatible ? markpj23 Marine Electronics 13 13-10-2017 09:39
Can you Identify this Depth Finder Display? cfoxcvg Marine Electronics 1 26-03-2010 10:13
Autohelm ST50+ Depth zorba Marine Electronics 1 30-11-2009 21:12
Navico C600 Depth Display scottrowles Marine Electronics 1 07-04-2009 15:58



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 14:30.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.