Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 16-10-2014, 16:56   #1
Registered User

Join Date: Jul 2012
Location: New Orleans, Louisiana
Boat: Beneteau Moorings 38
Posts: 74
Actisense NGW-1 ISO randomly stopped working!

So I have a nav system based on a Linux computer with a NMEA 2000 network hooked up to the computer with an Actisense NGW-1 ISO going to an RS232 port. I had everything hooked up and working fine, then my GPS started acting up and would cut in and out. I'm not sure if that GPS problem is related to my current problem or not, it only ever cut out very briefly so it wasn't high on my priority list to fix.

Now I'm having a much bigger problem. The NGW-1 doesn't seem to be working at all. The 2 LEDs blink together every 10 seconds, which the troubleshooting section of the manual tells me means it's not receiving any data from either direction (the computer or the NMEA network). I've checked all the connections and they all appear to be fine. I haven't made any changes to the system at all since the last time it was working. I also don't have any other displays connected to the NMEA network, so I can't test if there is an issue there. On the computer I can open Actisense's NMEA Reader program and see things happening in the activity log, but nothing shows up in the data view section.

This is really bothering me since I was hoping to use this system as my primary navigation tool but it doesn't seem to be very reliable. Please help!
__________________
Toubab is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bilge Running Randomly GreggL Plumbing Systems and Fixtures 13 28-12-2014 16:01
engine data for NMEA 2000 - noland/Actisense hanschristian38 Marine Electronics 5 23-06-2014 12:54
AIS Data via Actisense NGW-1 to NSS8 gdavids Marine Electronics 12 31-05-2014 05:45
ST7000 Autopilot Problem - Randomly Steers Hard to Port phantomracer Marine Electronics 44 29-03-2013 06:26
Help, Randomly My Boat Turns "Black" Vigen OpenCPN 6 09-08-2012 05:29



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 20:19.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.