Cruisers & Sailing Forums (https://www.cruisersforum.com/forums/)
-   Marine Electronics (https://www.cruisersforum.com/forums/f13/)
-   -   RAYMARINE DSM-300 (https://www.cruisersforum.com/forums/f13/raymarine-dsm-300-a-225013.html)

Primal Alliance 07-10-2019 10:21

RAYMARINE DSM-300
 
I HAVE 2 RAYMARINE DSM-300 DEPTH SOUNDER MODULES. THE FIRST ONE CAME FROM MEXICO AND IT WAS REPLACED BY THE SECOND ONE FROM HUNGARY BECAUSE IT KEPT MALFUNCTIONING. NEITHER ONE WORKS VERY WELL. DOES ANYBODY HAVE ANY EXPERIENCE WITH THIS SYSTEM? I'M BEING TOLD BY THE SUPPLIER OF THE REPLACEMENT DSM-300 FROM HUNGARY THAT THE PINS COMING OUT OF IT GOING INTO THE CABLE THAT HAS FEMALE OPENINGS FOR THE PINS TO CONNECT IT TO MY MFD GET DILATED OVER TIME. I'M SEEING "NO DATA SOURCE" INTERMITTENTLY ON THE MFD. THE DSM-300 IS SUPPLIED BY A THROUGH HULL TRANSDUCER.

smac999 08-10-2019 18:50

Re: RAYMARINE DSM-300
 
none of them ever worked great. you can change it to a new cp370 with an adpater cable for the transducer and the network. it may work better.

Primal Alliance 08-10-2019 20:08

Re: RAYMARINE DSM-300
 
What is a "new cp370" with an adapter cable for the transducer and the network? Is the through hull transducer part of the problem in your mind? Elsewhere I have read that an A8/0025 cable from Raymarine should be installed to replace the existing cable. I am not sure if by that it is meant the cable coming from the through hull transducer to the DSM or the cable connecting the DSM to the MFD.

smac999 08-10-2019 22:08

Re: RAYMARINE DSM-300
 
It’s a new dsm. Google it.


All times are GMT -7. The time now is 01:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.


ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.