Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on Cruisers Forums. Advertise Here
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 11-05-2019, 15:45   #1
Registered User
 
Kolomaya's Avatar

Join Date: Oct 2016
Posts: 26
GME AIS Reprogram MMSI number

Hello everyone,

I have been having a heck of a time trying to find out how to change the mmsi number in the boat I bought. I plan to sail to Phuket and I was told ais is mandatory there. Also, heard Indonesia required an Ais on board. I don't want to just buy another one but can't figure out where to send the damn thing. The one on board is a gme , it is fully functional but it is programmed to the old owners mmsi number and the old boat name. Which has been changed.

Thanks for any info.

Cheers
Kolomaya is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2019, 06:16   #2
Registered User
 
ilenart's Avatar

Join Date: Aug 2008
Location: West Australia
Boat: Hallberg-Rassy 40
Posts: 154
Re: GME AIS Reprogram MMSI number

I have a GME AIS transceiver (AIST120 class B) and the manual states "If you need to change the MMSI for any reason, please contact your dealer who will arrange to have the MMSI reset."
ilenart is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ais

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Comar CSB200 AIS reprogram millhouse_44 Marine Electronics 13 13-09-2018 00:36
Calling an MMSI # WITHOUT having an MMSI number ? SteelCruiser Marine Electronics 25 31-03-2018 07:20
Ocean Sat class B AIS MMSI reprogram Kaptah Marine Electronics 5 09-05-2016 23:03
Reprogram a Sitex AIS? TheOffice Marine Electronics 0 25-01-2016 08:52
Reprogram Sitek AIS? TheOffice Navigation 0 24-01-2016 19:54

Advertise Here


All times are GMT -7. The time now is 13:18.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.