Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on Cruisers Forums. Advertise Here
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 09-11-2010, 20:11   #1
Registered User

Join Date: Sep 2008
Location: Hervey Bay, Queensland
Boat: Spirited 380 Catamaran
Posts: 91
Victron Overload

I have just installed A Victron Mulitiplus inverter charger with a remote control onto the cat I am building. I plugged a flouro light into the GPO outlet and the inverter went out on 'overload'. I cannot now get the inverter to run even with no load without it trpping out on 'overload'.
Any suggestions on how I can get it going again.

Peter
__________________

spiritcat is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2010, 09:59   #2
Commercial Member
 
CharlieJ's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Dec 2008
Location: St. Petersburg, FL
Boat: Gulfstar Long Range Trawler; 53'; BearBoat
Posts: 1,037
Remove DC power to the inverter/charger to reset its brain. Have you tested all the features of the Victron as part of the commissioning process: mains pass through; battery charging; and inverting?

Charlie
__________________

__________________
Charlie Johnson
ABYC Master Technician
JTB Marine Corporation
"The Devil is in the details and so is salvation."
CharlieJ is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2010, 15:49   #3
Registered User

Join Date: Sep 2008
Location: Hervey Bay, Queensland
Boat: Spirited 380 Catamaran
Posts: 91
Thanks Charlie, I have done everything you mentioned, but still the same overload fault. I have been in contact with the company I bought the unit from and they have asked for it to be sent back to be checked out.

Regards
Peter
spiritcat is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2010, 00:10   #4
Do… or do not
 
s/v Jedi's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Feb 2009
Location: in paradise
Boat: Sundeer 64
Posts: 10,597
You can reset the system with the switch on the remote control panel. Just switch it off for a couple of seconds there.

The most logical reason you get this overload indication is that your batteries do not have enough charge to supply the inverter. Test with smaller loads while monitoring battery voltage.

cheers,
Nick.
s/v Jedi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Victron Energy Inverter irwinsailor Electrical: Batteries, Generators & Solar 2 17-09-2010 08:09
Open Letter to Victron bobfnbw Product or Service Reviews & Evaluations 24 08-01-2010 08:14
Victron 600 motion30 Electrical: Batteries, Generators & Solar 1 25-10-2009 21:13
Information Overload Kefaa General Sailing Forum 4 19-02-2009 17:43
Victron Vs Mastervolt Extemporaneous Electrical: Batteries, Generators & Solar 2 11-02-2009 22:35

Advertise Here


All times are GMT -7. The time now is 02:52.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.