Cruisers Forum
 


Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on Cruisers Forums. Advertise Here
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 14-06-2024, 15:10   #1
Registered User

Join Date: Mar 2009
Location: Annapolis, MD
Boat: Southerly 480
Posts: 530
Images: 1
CZone OI and an isolated DC-DC converter: why is this happening?

I'm adding a DC powered HP Starlink to the boat using an isolated DC-DC converter (Victron Orion-Tr 24/48 8.5). They only sell an isolated version.

The OI is powered by a 24/12 50 DC-DC converter (Mac Plus) which powers the 12v plane (there are other 12v circuits). The house batteries are 24v. The negative busses of the 12v and 24v planes are common. I've attached a rough diagram.



When I engage the circuit with the Orion converter the circuit is shut down by the OI with a short error. When I connect the input and output negatives from the Orion, everything works as expected. I also tried this with a 24/12 isolated DC-DC converter I have, and the exact same thing happened. This happens without load on the downstream converter.

When weird things like this happen, I tend to think ground loop. But, I can't for the life of me figure out how this could be the case. I could just go with turning the isolated into a non-isolated converter, but I'd like to understand why an isolated won't work here. Any ideas?
shimari is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Raymarine and Czone graphics help SeaSkwerl Marine Electronics 0 23-01-2023 19:09
[SOLD] New MasterVolt ChargeMaster Plus 12V/75A - CZone 3 bank rsvmille General Classifieds (no boats) 1 18-04-2022 18:49
Anemometer not showing wind speed. Why does this keep happening to me? Cool Hand Luke Marine Electronics 14 27-09-2017 08:31
CZone Display interface leaks water peterdev Electrical: Batteries, Generators & Solar 1 24-07-2017 18:36
CZone Display interface leaks water peterdev Electrical: Batteries, Generators & Solar 0 24-07-2017 18:21

Advertise Here


All times are GMT -7. The time now is 01:48.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.