Cruisers Forum
 


 
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 06-02-2016, 15:17   #1
Registered User

Join Date: Oct 2007
Location: Beaumont
Boat: Passport 41-Touche'
Posts: 135
Raymarine s100 remote controller

works good,with manual.$200.00
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0305.jpg
Views:	151
Size:	412.4 KB
ID:	118468  
Eddie is offline  
Old 13-02-2016, 09:36   #2
Registered User
 
thebootlegger's Avatar

Join Date: Oct 2013
Location: Slidell, La.
Boat: Halmatic Nelson 40
Posts: 141
Re: Raymarine s100 remote controller

Do you know if this is compatible with a SmartPilot ST 6002? If so I would be interested. Thank You. Bootlegger


Sent from my iPad using Cruisers Sailing Forum
thebootlegger is offline  
Old 13-02-2016, 09:56   #3
Registered User
 
transmitterdan's Avatar

Join Date: Oct 2011
Boat: Valiant 42
Posts: 6,490
Re: Raymarine s100 remote controller

I am not the OP but the remote is compatible if the AP is on a Seatalk-1 network. The remote uses Seatalk-1 to communicate with the AP and other instruments.

Seatalk-1 is the simple 3-wire interface Raymarine used for many years. I believe all ST style instruments have it.
transmitterdan is offline  
Old 13-02-2016, 11:16   #4
Registered User
 
thebootlegger's Avatar

Join Date: Oct 2013
Location: Slidell, La.
Boat: Halmatic Nelson 40
Posts: 141
Re: Raymarine s100 remote controller

Thank you so much...I am going to check and see if we are on seatalk 1.
thebootlegger is offline  
Old 13-02-2016, 11:54   #5
Registered User
 
transmitterdan's Avatar

Join Date: Oct 2011
Boat: Valiant 42
Posts: 6,490
Re: Raymarine s100 remote controller

There are mainly 2 types of connections for Seatalk-1. One is a plastic 3 terminal connector with a curved shape. Also, some connections are made with wires in screw or spring terminals. Typical wire colors are red (+12), black (ground) and yellow (data).
transmitterdan is offline  
Old 13-02-2016, 14:14   #6
Registered User

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Oct 2015
Posts: 7
Re: Raymarine s100 remote controller

ST6002 is SeaTalk 1 only, but someone should ask if the "RF base" is included first as its not pictured. That part wires to the SeaTalk network and without it, the remote is not going to work with anything.
Zack S is offline  
Old 14-02-2016, 04:13   #7
Registered User
 
transmitterdan's Avatar

Join Date: Oct 2011
Boat: Valiant 42
Posts: 6,490
Re: Raymarine s100 remote controller

Quote:
Originally Posted by Zack S View Post
ST6002 is SeaTalk 1 only, but someone should ask if the "RF base" is included first as its not pictured. That part wires to the SeaTalk network and without it, the remote is not going to work with anything.

You are right. The RF base unit must be present for the wireless remote to work. The base unit looks like this:
Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByTapatalk1455448419.825277.jpg
Views:	111
Size:	61.8 KB
ID:	118904
transmitterdan is offline  
Old 15-02-2016, 15:56   #8
Registered User
 
thebootlegger's Avatar

Join Date: Oct 2013
Location: Slidell, La.
Boat: Halmatic Nelson 40
Posts: 141
Re: Raymarine s100 remote controller

Quote:
Originally Posted by transmitterdan View Post
I am not the OP but the remote is compatible if the AP is on a Seatalk-1 network. The remote uses Seatalk-1 to communicate with the AP and other instruments.

Seatalk-1 is the simple 3-wire interface Raymarine used for many years. I believe all ST style instruments have it.
Thanks TransmitterDan for the info. We appreciate it.
thebootlegger is offline  
Old 15-02-2016, 15:57   #9
Registered User
 
thebootlegger's Avatar

Join Date: Oct 2013
Location: Slidell, La.
Boat: Halmatic Nelson 40
Posts: 141
Re: Raymarine s100 remote controller

Quote:
Originally Posted by Zack S View Post
ST6002 is SeaTalk 1 only, but someone should ask if the "RF base" is included first as its not pictured. That part wires to the SeaTalk network and without it, the remote is not going to work with anything.
Zack thanks for the information and time. We appreciate it.
thebootlegger is offline  
Old 15-02-2016, 15:59   #10
Registered User
 
thebootlegger's Avatar

Join Date: Oct 2013
Location: Slidell, La.
Boat: Halmatic Nelson 40
Posts: 141
Re: Raymarine s100 remote controller

Quote:
Originally Posted by Eddie View Post
works good,with manual.$200.00
Does the RF base come with this? If it doesn't I will not be able to use it. Thank you.
thebootlegger is offline  
 

Tags
marine, raymarine, remote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Combining a diversion controller with a MPPT Solar controller GILow Electrical: Batteries, Generators & Solar 6 19-01-2016 05:45
For Sale: Raymarine s100 controller Eddie Classifieds Archive 0 09-11-2015 15:44
Raymarine smart controller reads no pilot northoceanbeach Marine Electronics 8 23-08-2015 11:51
For Sale: Raymarine Smart Pilot ST6002 Controller ceto Classifieds Archive 4 23-07-2013 13:15
Want To Buy: Raymarine Wireless Autopilot Remote S100 gene80 Classifieds Archive 0 18-06-2012 17:28

Advertise Here


All times are GMT -7. The time now is 18:39.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.