Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 29-10-2018, 01:58   #1
Registered User

Join Date: Jun 2018
Posts: 12
Status line problem

I have transferred my 4.8.6. installation to a new laptop. Everything works fine, with the exception that the status line shows for COG and SOG only "---" and no data. The data are there, because they are shown correctly in the dashboard. I can't find where to reconfigure this, therefore your help is greatly appreciated.
__________________

aurigo is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2020, 07:58   #2
Registered User

Join Date: Feb 2019
Location: Åby, Sweden
Boat: Johnson 24
Posts: 12
Re: Status line problem

Have you got a solution to this? Have exactly the sam problem in 5.0.
__________________

HakanRob is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2020, 09:29   #3
Registered User

Join Date: Jun 2018
Posts: 12
Re: Status line problem

Hi,
no solution and no help yet.
aurigo is offline   Reply With Quote
Old 31-05-2020, 11:26   #4
Registered User

Join Date: Feb 2019
Location: Åby, Sweden
Boat: Johnson 24
Posts: 12
Re: Status line problem

I got a hint that the box "Calculate SOG and COG from position changes" shall not be ticked. It was in my case, and by problem was solved.

You find the box under Settings, Ships, Ownship.

/Håkan
HakanRob is offline   Reply With Quote
Old 31-05-2020, 13:11   #5
Registered User

Join Date: Jun 2018
Posts: 12
Re: Status line problem

Tks for your hint, but that is not the problem. The box is ticked. I am still looking for help.
By the way: In the meantine I have updated to 5.0.0 and the problem persists.
aurigo is offline   Reply With Quote
Old 31-05-2020, 14:11   #6
Registered User

Join Date: May 2012
Posts: 809
Re: Status line problem

Untick the box and SOG and COG will work if you have a gps feed.

Mike
Rasbats is offline   Reply With Quote
Old 31-05-2020, 14:40   #7
Registered User

Join Date: Feb 2019
Location: Åby, Sweden
Boat: Johnson 24
Posts: 12
Re: Status line problem

That is what I wrote.
HakanRob is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2020, 07:25   #8
Registered User

Join Date: Jun 2018
Posts: 12
Re: Status line problem

Aurigo, you can't read, stupid!
That was the solution and now it works fine! Thank you for your help! Case solved.
__________________

aurigo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Milking on a line a line rancher44 Deck hardware: Rigging, Sails & Hoisting 7 22-02-2016 17:51
Anchor line off the bow or from the water line? Don C L Anchoring & Mooring 26 24-09-2014 14:52
Single line to serve as fore and aft spring line in slip 67Therapy Anchoring & Mooring 11 11-05-2013 19:39
In-line Hand Pump in Diesel Supply Line . . . avazquez Engines and Propulsion Systems 11 05-01-2011 20:05
Raymarine C80 Problem with Local Time Offset and GPS Status atisha Marine Electronics 6 08-01-2010 03:56

Advertise Here


All times are GMT -7. The time now is 14:20.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.