Cruisers Forum
 


Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on Cruisers Forums. Advertise Here
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 08-04-2019, 10:05   #1
Registered User

Join Date: Jan 2018
Location: Belgium
Boat: Raider 18 Cuddy
Posts: 68
Rotation plugin not working in 2nd canvas

Rotation plugin works only in left canvas
Selecting right canvas and activating Heading UP does not work
Also plugin icons get a black rectangle

Ben
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Rotation canvas2.JPG
Views:	75
Size:	174.2 KB
ID:	189641  
Ben S is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 06:09   #2
Registered User

Join Date: Aug 2009
Location: oriental
Boat: crowther trimaran 33
Posts: 4,422
Re: Rotation plugin not working in 2nd canvas

A lot of these plugins are not aware of dual canvas mode. It would be nice if the core opencpn handled this so the plugins don't need to know about multiple canvas.

I think it would require another toolbar for plugins of the second canvas. Then it would be possible to have the same plugin on both canvas.
seandepagnier is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 07:02   #3
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 7,463
Re: Rotation plugin not working in 2nd canvas

Sean...;
Not really practical. For example, one does not want GRIB or radar overlay to paint on both canvases automatically.
If a plugin is not "multi-canvas aware", it is rendered on the left (primary) canvas only.


Dave
bdbcat is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 09:24   #4
Registered User

Join Date: Aug 2009
Location: oriental
Boat: crowther trimaran 33
Posts: 4,422
Re: Rotation plugin not working in 2nd canvas

It would be simpler if the plugin did not know about multiple canvas. Sometimes I want either or both canvases for a particular plugin.

What if the plugin config allowed plugins be assigned to left/right or both? So the plugin itself doesn't notice, and the core handles this setting in a generic way easy to configure for all plugins.

Otherwise, each plugin will need to be multi canvas aware, and how will this work when there are several more canvases?
seandepagnier is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 09:26   #5
Registered User

Join Date: Aug 2009
Location: oriental
Boat: crowther trimaran 33
Posts: 4,422
Re: Rotation plugin not working in 2nd canvas

I wanted to add that if there could be a separate instance of the same plugin in different canvases it would allow more functionality.
seandepagnier is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 10:04   #6
Registered User

Join Date: Jan 2018
Location: Belgium
Boat: Raider 18 Cuddy
Posts: 68
Re: Rotation plugin not working in 2nd canvas

I think for this plugin, it would be better if implemented in O.
A setting in preferences to choose wich centence is used for Course UP mode.
So user can select HDM, HDT, HDG or COG for this mode.

Ben
Ben S is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
canvas, plug, rot

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Chart Rotation Plugin: oeSENC charts text wrong place Ben S OpenCPN 24 08-09-2018 11:11
rotation control plugin seandepagnier OpenCPN 3 14-05-2015 04:08
GE plugin not working in v. 3.2 sinbad7 OpenCPN 10 25-03-2013 20:32

Advertise Here


All times are GMT -7. The time now is 23:19.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.