Cruisers Forum
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 16-11-2020, 16:49   #1
Registered User

Join Date: Aug 2016
Location: Sequim WA
Boat: Cape George 36' Cutter
Posts: 28
radar does not show

Hello,
We have AIS working. When we try and bring up the BR24 radar it will go into standby mode but does not display. We are new, as you can tell by the question. But would still appreciate some help. Thank you.
James
James_Armstrong is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2020, 01:37   #2
Registered User

Join Date: Nov 2012
Location: Orust Sweden
Boat: Najad 34
Posts: 3,063
Re: radar does not show

James..
More details please.
- OS? OCPN version? (Pls update to 5.2.4 if not already there)
- Update to newest radar_pi using plugin manager. (Uninstall BR24radar_pi if present)
- To switch from Standby to Transmit just click the button. ("Standby/Transmit"

- AIS is very fine but how is this connected to radar_pi in your question?
Hakan is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2020, 05:34   #3
Registered User

Join Date: Jul 2010
Location: Kalamata, Greece
Boat: Amel Sharki
Posts: 2,188
Re: radar does not show

When I read his message and read it again I am not quit sure he knows the difference between Radar and AIS. Seeing the availability of a plugin called "AIS Radar View" which is completely useless I guess he has mismatched AIS and Radar.
CarCode is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2020, 14:33   #4
Registered User

Join Date: Aug 2016
Location: Sequim WA
Boat: Cape George 36' Cutter
Posts: 28
Re: radar does not show

We have radar plugin 5.1.4 installed, we are running 5.2.4 ocpn and our OS is Windows 10. When we selected Standby/Transmit we could see the radar. Problem solved! We mentioned the AIS just because we could see that it was working.
Now another stupid question:
In the lower right hand corner of the ocpn screen, next to the charts panel options button there is an own ship icon that toggles from red to blue. What is it for. We see no change when we toggle between the two. We could not find it in the manual.
Thank you both for your response. We appreciate your hard work.
James
James_Armstrong is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2020, 14:56   #5
Registered User

Join Date: Nov 2012
Location: Orust Sweden
Boat: Najad 34
Posts: 3,063
Re: radar does not show

In the manual it's called Auto follow, i.e follow the boat.
The manual is unfortunate slightly dated in this manner so the icon is changed.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	auto.jpg
Views:	9
Size:	40.1 KB
ID:	227247  
Hakan is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
radar

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
opencpn does not show land masses whatknot OpenCPN 4 24-07-2019 00:04
Does having my radar transmitting make me more visible to others with radar? Peregrine1983 Marine Electronics 38 04-08-2017 20:48
DST800 does not show up in Raymarine setup roetter Marine Electronics 13 12-02-2017 16:07
My New Thread Does Not Show Up Under 'New Posts' MPB Forum Tech Support & Site Help 5 25-10-2010 09:28
CMAPECS Does Not Show Vessel Position Dane Navigation 9 12-11-2009 19:09

Advertise Here


All times are GMT -7. The time now is 17:56.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.