Cruisers Forum
 


Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on Cruisers Forums. Advertise Here
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 15-06-2024, 15:16   #1
Registered User

Join Date: May 2010
Location: NW Washington State
Boat: Yankee Dolphin 24'
Posts: 244
o-charts plugin bug?

OpenCPN version 5.8.3 flatpak on linux.


I signed up with o-charts.org so I could get some Canadian (Pacific coast) charts.

As is my wont when allowed, I signed up with an email sub-address (like user+sub@domain -- works on most email providers, including gmail.com). That address was accepted and I purchased charts. Then I went to my OpenCPN, enabled the o-charts plugin, and selected "Refresh Chart List". It pops up the login window, I entered the credentials that I created the account with (I can successfully login to o-charts.org with them), and OpenCPN gives me an "invalid username" error (see attached screenshot). If I make any changes to the email address, I get "user does not exist" error.


So, It is a bug in the o-charts plugin that it does not accept the same format of email address that o-charts.org page allows you to create. I'm rather stuck right now, unable to access the charts I paid for.


My recent rant is how many web apps don't allow valid email addresses that include the "+" sign indicating a sub-address (great for filtering, or to find out who sold my email address to some spammer!)
Attached Images
 
tenchiki is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2024, 00:42   #2
bcn
Registered User

Join Date: May 2011
Location: underway whenever possible
Boat: Rangeboat 39
Posts: 4,796
Re: o-charts plugin bug?

Your o-charts plug-in is 2.0.6?

And yes, the plug-in will not digest sometimes some special characters.

The "+" in the e-mail is new hick-up, as far as we do remember.

Think that it has to live not just in your environment but in all of the combinations of OS, platform plus languages.
Different from a browser environment your are using when accessing the shop.



Proposal: Modify your e-mail account at the shop, reset the credentials within the plug-in preferences and then please try again.
bcn is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2024, 08:53   #3
Registered User

Join Date: May 2010
Location: NW Washington State
Boat: Yankee Dolphin 24'
Posts: 244
Re: o-charts plugin bug?

For some definition of "recent": the "+" option in email addresses predates gmail.
It is still a bug in the plugin. I guess I never really retire from software QA...



Most web apps have a way to change email address, I just need to find it.
tenchiki is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2024, 09:01   #4
bcn
Registered User

Join Date: May 2011
Location: underway whenever possible
Boat: Rangeboat 39
Posts: 4,796
Re: o-charts plugin bug?

Sure - 2019 it was working correctly. We have some older examples.
This is already on the tick list now, however don't expect a solution for tomorrow, being right in the beta phase of OCPN 5.9/5.10



Changing your account settings: log into your account at the o-charts shop where you will be able to update all your details. Including the e-mail. We do see your "...+...@..." account in the shop.


Hubert
bcn is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
charts, plug, plugin

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
bug in dashboard plugin for mac cdocsail OpenCPN 1 11-02-2024 23:44
Statusbar plugin bug in L/G display Didier B OpenCPN 2 26-04-2018 08:02
Bug when first time swithing to tab tools plugin Hakan OpenCPN 12 28-09-2017 06:09
Bug Report: Preserve scale when switching charts Gatorbait OpenCPN 3 07-05-2017 11:50
Bug: Grib plugin fails to load on beta Version 3.1.1319 Build 2013-01-19 AlainT OpenCPN 5 01-02-2013 03:09

Advertise Here


All times are GMT -7. The time now is 21:24.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.