Cruisers Forum
 


Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on Cruisers Forums. Advertise Here
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 28-02-2022, 05:34   #1
Registered User

Join Date: Feb 2022
Posts: 3
Moving toolbar

Toolbar is stuck in the center of the display. Can't seem to figure out ow to move it.
gregka is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2022, 08:16   #2
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 7,394
Re: Moving toolbar

What platform?
Screenshot, please?


Thanks
Dave
bdbcat is online now   Reply With Quote
Old 28-02-2022, 13:57   #3
Registered User

Join Date: Feb 2022
Posts: 3
Re: Moving toolbar

Windows 10 Pro on Microsoft Surface 4
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot 2022-02-28 165450.jpg
Views:	46
Size:	393.6 KB
ID:	253751  
gregka is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2022, 14:10   #4
Registered User

Join Date: Nov 2012
Location: Orust Sweden
Boat: Najad 34
Posts: 4,139
Re: Moving toolbar

gregka..
The three horizontal lines on the top are often called the "Hamburger".
Grab the hamburger with the mouse pointer and drag the bar to desired location.
(Hold the mouse pointer over it. Press the left button and move it. Release the button on the desired position.)
Hakan is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2022, 14:10   #5
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 7,394
Re: Moving toolbar

If it is a touch screen, then moving of toolbar is disabled normally. Too many moving parts, and chance to accidentally move the toolbar.

So, please go to OPCN Settings->UI->Touch Screen Interface. Disable the touch screen interface temporarily. Close settings. You should now be able to touch the toolbar on the 3-bar hamburger, and drag it where you like it. Re-enable Touch Screen Interface when finished.


Dave
bdbcat is online now   Reply With Quote
Old 01-03-2022, 04:38   #6
Registered User

Join Date: Feb 2022
Posts: 3
Re: Moving toolbar

Thank you so much. The problem was the touch screen interface being on.

Greg
gregka is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2024, 16:57   #7
Registered User

Join Date: Jan 2020
Posts: 102
Re: Moving toolbar

I am having the same issue. I have a new download of OPENCPN from today. My toolbar starts in the middle of the screen every time. I am on Windows 11 with touchscreen laptop. I have disabled and enabled the "touchscreen" setting in OpenCPN Settings with no improvement. I can move it to the side fine, but next time I load program it is the same...in the middle.
EdenRose is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help with moving, changing color of the Toolbar James_Armstrong OpenCPN 4 06-01-2021 07:01
What Toolbar style should be default in 3.2? JesperWe OpenCPN 10 18-06-2012 17:41
how to change the size of the Toolbar Button? manuprenlair OpenCPN 2 16-12-2011 02:13
Lock Toolbar jackdale OpenCPN 2 17-07-2011 21:53
Moving A Boat and Moving Into It. Will I Am Great Lakes 6 14-04-2011 07:31

Advertise Here


All times are GMT -7. The time now is 17:55.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.