Cruisers Forum
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 16-01-2020, 15:10   #1
Registered User

Join Date: Aug 2016
Location: ABC's
Boat: Prout Snowgoose 35
Posts: 1,747
Dashboard GPS co-ordinates

GPS coordinates in OpenCPN are set to decimals. Dashboard shows them as degrees. What gives?
mikedefieslife is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2020, 16:12   #2
Registered User
 
rgleason's Avatar

Join Date: Mar 2012
Location: Boston, MA
Boat: 1981 Bristol 32 Sloop
Posts: 14,435
Re: Dashboard GPS co-ordinates

Dashboard Preferences > Appearances does not have this setting or choice.
rgleason is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2020, 16:58   #3
Registered User

Join Date: Aug 2016
Location: ABC's
Boat: Prout Snowgoose 35
Posts: 1,747
Re: Dashboard GPS co-ordinates

No. Expected behaviour in my mind is for it to take the settings from the main OpenCPN settings for something as important as location. Small thing, but something that came to light when I needed to input decimal coordinates into another app.

It's not worth a feature request.
mikedefieslife is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2020, 18:42   #4
Registered User
 
rgleason's Avatar

Join Date: Mar 2012
Location: Boston, MA
Boat: 1981 Bristol 32 Sloop
Posts: 14,435
Re: Dashboard GPS co-ordinates

Yes, I agree, but that is not the way it works with plugins. Mike, I believe that there are some PR's merged to OpenCPN, that help with allowing copying and pasting such that the particular format does not impeade or change the lat/long. I believe this also got added to the Plugin API, but now Plugins need to take advantage of it. However I do not recall if the API also has a field for setting the lat/long format in plugins. Maybe someone can answer.

Hope that helps. Maybe you should make that feature request?

Quote:
Originally Posted by mikedefieslife View Post
No. Expected behaviour in my mind is for it to take the settings from the main OpenCPN settings for something as important as location. Small thing, but something that came to light when I needed to input decimal coordinates into another app.

It's not worth a feature request.
rgleason is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
gps

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Plugin: DashBoard SethDart OpenCPN 562 16-11-2019 09:50
Please suggest one GPS data displaying software (Dashboard) rakhesh Navigation 1 15-07-2012 08:00

Advertise Here


All times are GMT -7. The time now is 12:47.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.