Cruisers Forum
 


Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on Cruisers Forums. Advertise Here
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 10-07-2019, 17:25   #1
Registered User
 
Karanga's Avatar

Join Date: Jun 2018
Location: NZ/Aus
Boat: Lightwave 45
Posts: 300
Beacon names not showing

I seem to have lost the display of the names of beacons (lateral channel markers etc).
The markers (red and green) are shown, with a purple question mark instead of the name.

I have been through the help file and didn't find anything about this. I have searched CF (maybe not using the best key words), and I have tried to change all the display options I think would pertain to this feature. I have also re-scanned and updated the database.

Please would some kind soul point me in the right direction.

Windows 10, opencpn v5, oesnc chart for Australia

Thank you
Tim
Karanga is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2019, 19:50   #2
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 7,469
Re: Beacon names not showing

Karanga...


Screenshot, please?


Thanks
Dave
bdbcat is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2019, 20:05   #3
Registered User
 
Karanga's Avatar

Join Date: Jun 2018
Location: NZ/Aus
Boat: Lightwave 45
Posts: 300
Re: Beacon names not showing

Quote:
Originally Posted by bdbcat View Post
Karanga...


Screenshot, please?


Thanks
Dave
This shot also contains another wee issue...
Right click on tide info produces the graph but in shrunken form (it can be manually stretched back out) Click image for larger version

Name:	beacon%20names.jpeg
Views:	89
Size:	92.3 KB
ID:	195728
Karanga is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2019, 21:26   #4
Registered User
 
StuM's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Nov 2013
Location: Port Moresby,Papua New Guinea
Boat: FP Belize Maestro 43 and OPBs
Posts: 12,891
Re: Beacon names not showing

Check "Beacon/Light Labels"
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	BeaconNames.jpg
Views:	75
Size:	189.5 KB
ID:	195729  
StuM is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2019, 21:57   #5
Registered User
 
Karanga's Avatar

Join Date: Jun 2018
Location: NZ/Aus
Boat: Lightwave 45
Posts: 300
Re: Beacon names not showing

Quote:
Originally Posted by StuM View Post
Check "Beacon/Light Labels"
Excellent reply, thank you!
Labels button was checked, but show text wasn't... The one options menu I didn't look at.
The characteristics of each light are now appearing.
The name of each light is still missing. The purple question mark still shows (although is only just visible).
Normally, this is an insignificant issue and I wouldn't even notice it. However, this current port has considerable commercial shipping traffic and their radio calls with intentions often include these names as reference points.
Karanga is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2019, 22:02   #6
Registered User
 
Karanga's Avatar

Join Date: Jun 2018
Location: NZ/Aus
Boat: Lightwave 45
Posts: 300
Re: Beacon names not showing

I have shut down O5 and restarted it. Names now appear, so issue is sorted. Question mark still there but is easily ignored
Karanga is offline   Reply With Quote
Old 13-07-2019, 07:21   #7
Registered User
 
rgleason's Avatar

Join Date: Mar 2012
Location: Boston, MA
Boat: 1981 Bristol 32 Sloop
Posts: 17,730
Images: 2
Re: Beacon names not showing

Deleted. Sorry.
rgleason is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NO LOCATION NAMES SHOWING ON CHARTS Gypsyjon OpenCPN 37 21-04-2020 16:04
AIS not showing vessel names. Ivanm OpenCPN 46 17-02-2017 23:00
Cpn not showing ais targets when not connected to routerr delcrest OpenCPN 15 11-08-2015 18:23
Is a beacon a device or a signal ? crui1948 Navigation 8 30-06-2011 18:34
For Sale: McMurdo Fastfind 406 MHz Personal Locator Beacon WadeLovell Classifieds Archive 1 23-02-2011 16:46

Advertise Here


All times are GMT -7. The time now is 00:28.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.