Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on Cruisers Forums. Advertise Here
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 08-11-2019, 14:23   #1
Registered User

Join Date: Jun 2013
Location: Queensland
Boat: Lidgard yacht 32ft
Posts: 212
Raymarine itc-5

Hi
I have a B&G network wind that has a faulty head unit. The masthead & cable is still working okay. My issue is with upgrading to a new unit is having to run a new mast cable. I am considering a B&G wireless. Is the Raymarine itc-5 analogue to nmea 2000 converter able to do other analogue instruments?
__________________

Davo1404 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2019, 19:34   #2
Registered User

Join Date: Jun 2019
Location: St. Augustine, FL
Boat: 1999 Beneteau 411
Posts: 37
Re: Raymarine itc-5

I have one of those so I could use my existing (and installed) ST50-era transducers with a much newer MFD layout. The itc-5 only converts the analog xducer inputs to RM's SeaTalk/ng bus, not normal NMEA2k as far as I can tell from the installation manual. Now, there's another little RM gizmo that converts SeaTalk/ng to NMEA2k but I I have no personal experience with it. It very well might work though, probably run about the same as the price of an itc-5 to get all the extra cables and stuff together.
__________________

SV Melody is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2019, 14:46   #3
Registered User

Join Date: Jun 2013
Location: Queensland
Boat: Lidgard yacht 32ft
Posts: 212
Re: Raymarine itc-5

Thanks SV Melody for the info.
Davo1404 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2019, 18:47   #4
Registered User
 
CaptNemoO2's Avatar

Join Date: Dec 2013
Location: Long Island
Boat: Beneteau Oceanis 510
Posts: 154
Re: Raymarine itc-5

The itc-5 can convert wind, depth, speed, and compass to the STNG network. It will display on other NMEA2000 displays, but you need to buy a Raymarine i70 display to setup and calibrate. I have mine displaying on a B&G Triton display, as well as my Raymarine MFDs. There may be some NMEA2000 sentences that won't translate, but I haven't had any issues.
CaptNemoO2 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
marine, raymarine

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
isotherm ITC electronic termostat instalation alexp606 Our Community 6 23-07-2019 12:47
RayMarine Wind Instrument Stuck at 45 Degrees E165 iTC-5 solecollector Marine Electronics 0 11-10-2017 09:58
Old Raymarine or New Raymarine? sailprincess Marine Electronics 34 16-02-2016 02:06
Raymarine cable and pin functions for connecting up differerent raymarine cables? surfmachine Construction, Maintenance & Refit 18 16-04-2014 19:06
Raymarine ST60 and Raymarine C80 Pete7 Marine Electronics 8 26-10-2009 22:20

Advertise Here


All times are GMT -7. The time now is 16:41.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.