Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on Cruisers Forums. Advertise Here
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 17-08-2019, 06:02   #1
Registered User
 
MV Wanderlust's Avatar

Join Date: May 2016
Location: Palmetto, FL
Boat: "Wanderlust" -- 1999 Jefferson Rivanna 52'
Posts: 842
Images: 28
Hey Tellie! Problem with a Village Marine STW 200-800

Hey Tellie... and anyone else knowledgeable,

Our still-pretty-new-to-us boat came with a Village Marine STW 200-800 series 37 gal per hour watermaker. It has worked great until about a month ago. I changed the oil in the high pressure pump (don’t think it’s related but including all the details) and did a fresh water flush.

Since that flush, the display panel has been steadily showing “Press reset to clear flush filter = 00/50.” No buttons are functioning. I tried pressing and holding the Reset button and just single pressing it. I have cycled the power off and on several times and I have disconnected the remote control panel and repeated all of those steps. Once about two weeks ago, the screen read “Standby Mode” and I was able to flush it but I don’t know what sequence of event allowed that to happen. Otherwise, the screen and buttons appear frozen.

Any suggestions? Any way to get it to reset to factory default and make it work again?

Thanks

John
Click image for larger version

Name:	IMG_1566046858.563830.jpg
Views:	46
Size:	82.3 KB
ID:	197993
Click image for larger version

Name:	IMG_1566046897.467517.jpg
Views:	39
Size:	70.2 KB
ID:	197994
Click image for larger version

Name:	IMG_1566046918.756295.jpg
Views:	40
Size:	68.9 KB
ID:	197995
Click image for larger version

Name:	IMG_1566046943.558211.jpg
Views:	38
Size:	60.6 KB
ID:	197996
__________________
John and Deb Easley
John - USCG 50 ton Master
1999 Jefferson Rivanna 52' CPMY
MV Wanderlust is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2019, 11:28   #2
Registered User
 
MV Wanderlust's Avatar

Join Date: May 2016
Location: Palmetto, FL
Boat: "Wanderlust" -- 1999 Jefferson Rivanna 52'
Posts: 842
Images: 28
Re: Hey Tellie! Problem with a Village Marine STW 200-800

A little more information:
I turned off the power again, took off the front panel and checked all of the wiring inside for tightness, reinstalled everything, and checked the tightness of the remote valve for freshwater flushing that is on top of the carbon filter housing. Then I turned the power back on. Several diagnostic screens flashed so fast I couldn’t get photos of all of them. Finally, the same message as above came on the screen. About ten minutes later, I checked again and there was a new message that said, “To clear flush filter count, press reset.” Then it changed to “Press Reset to clear HP pump oil = @D /500.” Then it changed back to the message about resetting the flush filter count.
I pressed and released the Reset button 40 times with about three seconds between each press. No change. Then I pressed and held the Reset button for about one minute. Again, no change.

It seems to be stuck on wanting the counters reset but they won’t reset. I haven’t been able to find a way to “reboot” it or restore it to factory default. I’m at a loss.
__________________
John and Deb Easley
John - USCG 50 ton Master
1999 Jefferson Rivanna 52' CPMY
MV Wanderlust is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
marine

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hey Tellie, you around? Low pressure pump leak MV Wanderlust Auxiliary Equipment & Dinghy 4 14-05-2019 22:45
Hey hey hey The Good Life Meets & Greets 3 08-06-2012 11:07
WATERMAKER Village Marine STW-400 Brand New, !00% Warranty EngNate Classifieds Archive 0 06-02-2009 13:45

Advertise Here


All times are GMT -7. The time now is 11:38.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.