Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 07-12-2011, 13:42   #1
Marine Service Provider
 
makana's Avatar

Join Date: Apr 2011
Location: Camden ME - Bahamas
Boat: Admiral 38 catamaran
Posts: 70
Unhappy Help !

My yanmar sail drive (SD20) started skipping, then went into gear for a few timesNow it won't engage the gear, the linkage is fine and when I put it in gear the prop will spin in forward but not reverse. I was running the engines hard the prior three hours to this. I also regularly change the zincs (June 2011 the last time) and change the oil as well. There are 1800 hours on the engine and saildrive. Any advice would be appreciated as we are anchored off the ICW just south of the Lantana bridge in Palm Beach Fl. Thanks

Rick
__________________
makana is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2011, 14:36   #2
Senior Cruiser
 
44'cruisingcat's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Sep 2006
Posts: 7,452
Images: 69
Re: Help !

It could be a cable problem. Have you tried selecting gears by moving the lever on the actual transmission?
__________________
44'cruisingcat is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 12:17.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.