Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 07-01-2011, 18:14   #1
Registered User

Join Date: Jan 2011
Location: New Zealand
Boat: Contessa 32 Akvavit
Posts: 18
Wind Genorator Vibration Problem

I have a Rutland wind generator mounted on an alloy pole with a support to the backstay and two guys to the transom, the support to the back stay has neoprene to stop vibration and the pole sites in a shoe lined with rubber. At certain speeds I get a strong vibration through the boat, does anyone have any suggestions?
__________________
bobmax is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2011, 18:47   #2
Registered User

Join Date: Jul 2010
Location: Moncks Corner Sc
Boat: 44 M/Y gulfstar
Posts: 85
Images: 12
Use tape on blades to balance
__________________
Keep ur sails wet
wetsail1 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Furler Problem + Heavy Wind E.L.Green The Sailor's Confessional 19 20-11-2010 05:41
Hotwire Anti-Vibration Wind Mount Eddie Electrical: Batteries, Generators & Solar 2 06-07-2010 11:34
Raymarine ST60+ Wind Problem meridian@ Marine Electronics 1 26-06-2009 03:04
Vibration fwd gear problem 2 blade gori prop 737flyboy Engines and Propulsion Systems 5 11-01-2006 17:28



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 17:43.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.