Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 17-04-2011, 20:02   #1
Marine Service Provider

Join Date: Jan 2009
Location: Catawba Island, Ohio
Boat: Hunter Legend 35.5
Posts: 11
Trouble with st 60 Speed Instrument

I recently bought a Raymarine st 60 speed instrument on ebay (not a plus) It was a dealer display and appears to have never been used except as a display. My problem is that I can not get it to toggle out of repeater mode. The downloaded manual does not precisely tell you how this can be done. I have tried using the intermediate calibration mode but it will not toggle between repeater and master. I can toggle changes in other areas like user calibration and dealer calibration. I can also temporarily get master mode if I use factory reset.
For some reason it will not stay locked in. I have software version 3.02. This unit seems to operate a little differently than the 2.0 version the manual was written for. If you know the key to changing into master mode I greatly would appreciate the help.

Don
__________________

__________________
don habegger is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2011, 04:35   #2
Moderator Emeritus
 
GordMay's Avatar

Join Date: Mar 2003
Location: Thunder Bay, Ontario - 48-29N x 89-20W
Boat: (Cruiser Living On Dirt)
Posts: 31,571
Images: 240
Re: Trouble with st 60 Speed Instrument

Greetings and welcome aboard the CF, Don.

You might wish to ask Raymarine.
US Tech Support: (603) 881-5200 x2444
__________________

__________________
Gord May
"If you didn't have the time or money to do it right in the first place, when will you get the time/$ to fix it?"



GordMay is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2011, 07:43   #3
Senior Cruiser
 
Lancerbye's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Mar 2007
Location: Ladysmith,BC, Vancouver Island , Canada
Boat: Lancer 44 Motorsailer
Posts: 1,757
Images: 32
Re: Trouble with st 60 Speed Instrument

Welcome aboard.
__________________
The basis of accomplishment is in never quitting
Mengzi Meng-tse
Lancerbye is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2011, 20:02   #4
Marine Service Provider

Join Date: Jan 2009
Location: Catawba Island, Ohio
Boat: Hunter Legend 35.5
Posts: 11
Re: Trouble with st 60 Speed Instrument

GordMay

Thank you for your help. I could not find Raymarine's phone number anywhere on the net. After contacting them I did find out that if the temperature transducer is not working the st 60 speed instrument will automatically go into the repeater mode. (nowhere in the manual does it say this!!) Also you can test the temperature mode by measuring the resistance of the white and brown wires of the temperature sensor. At about seventy degrees it should read about 10K ohms. (Again this information is no where to be found in the manual!!) I hope this information will help someone else.
__________________
don habegger is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Testing Knot-Log Speed Instrument GordMay Marine Electronics 1 21-11-2016 13:57
Instrument Reliability fishwife Off Topic Forum 5 09-06-2010 20:35
Cruise Speed / Max Speed - Diesel proeliator Multihull Sailboats 28 29-05-2010 07:43
Log Speed vs GPS [SOG] Speed? Sandyh Navigation 57 07-06-2009 23:22
Instrument shopping Amgine Marine Electronics 7 02-12-2006 14:37



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 02:49.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.