Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 03-12-2010, 12:40   #1
Registered User

Join Date: Dec 2010
Posts: 4
Fault with First Start of Generator ?

i have a honda 2000 petrol generator which will not start on first attempt, after a few trys it will start up and run fine. if turned off it starts again no problem. i have had the carb checked and soaked but its still the same. anyone know what the problem could be?
__________________

__________________
kerry231168 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 13:39   #2
Marine Service Provider
 
AnchorageGuy's Avatar

Join Date: Mar 2003
Location: Wherever the boat is!
Boat: Marine Trader 34DC
Posts: 4,618
Doesn't sound like a problem to me. Pretty much what we have experienced with both the 1000 and 2000 for years. Chuck
__________________

__________________
Chesapeake Bay, ICW Hampton Roads To Key West, The Gulf Coast, The Bahamas

The Trawler Beach House
Voyages Of Sea Trek
AnchorageGuy is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 13:47   #3
Registered User

Join Date: Dec 2010
Posts: 4
well its 6yrs old and never happened before so im puzzled
__________________
kerry231168 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 14:28   #4
Registered User
 
jdeatsch's Avatar

Join Date: Oct 2010
Location: Southbound, NY
Boat: TBD
Posts: 20
Kerry,

Might I ask, how old is the sparking plug?

Jim
__________________
jdeatsch is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 14:50   #5
Registered User

Join Date: Dec 2010
Posts: 4
recently changed when the carb was cleaned. resister replaced too
__________________
kerry231168 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 09:38   #6
Registered User
 
jdeatsch's Avatar

Join Date: Oct 2010
Location: Southbound, NY
Boat: TBD
Posts: 20
Then I wonder if you're priming the engine enough Kerry. Remember, a rich mixture is easier for the engine to 'light' than a lean one.

That is, is the enrichener/choke doing it's job adequately?

Jim
__________________

__________________
jdeatsch is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
generator

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Chandler's Fault I Paid Too Much . . . or Mine ? delmarrey Marine Electronics 46 28-09-2010 01:29
Prop Shaft Fault fishwife Engines and Propulsion Systems 1 09-09-2010 19:20
AC not working (My Fault) raymillsus Plumbing Systems and Fixtures 1 29-07-2008 14:15
Continuity Gnd. Fault Test GordMay Electrical: Batteries, Generators & Solar 0 13-10-2005 12:26



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 23:42.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.