Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 28-12-2009, 12:47   #1
sitting on the dock of the bay

Join Date: Mar 2006
Posts: 1,513
Images: 6
Send a message via Yahoo to gonesail
Question Alternator Is Not Charging

I have a Link 2000-R with an ideal regulator along with 100 amp alternator that does not show voltage or amps while the engine is running. The red charge LED on the regulator is not on but the charge light on the Link 2000 is on. I checked the fuses and connections from regulator into the alternator and they were good. What else can I test before calling the doctor? Thanks.
__________________

__________________
sometimes the things that may or may not be true are the things a man needs to believe in the most.
gonesail is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2009, 13:31   #2
Senior Cruiser
 
Sailmonkey's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Sep 2009
Location: Houston
Boat: '76 Allied Seawind II, 32'
Posts: 5,773
Does your tachometer work?
__________________

__________________
Sailmonkey is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2009, 13:59   #3
sitting on the dock of the bay

Join Date: Mar 2006
Posts: 1,513
Images: 6
Send a message via Yahoo to gonesail
yes tachometer worked fine today.
__________________
sometimes the things that may or may not be true are the things a man needs to believe in the most.
gonesail is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2009, 14:02   #4
Senior Cruiser
 
Sailmonkey's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Sep 2009
Location: Houston
Boat: '76 Allied Seawind II, 32'
Posts: 5,773
the quick and dirty sound like your regulator has died......I'd still check the voltage sense, field voltage, and power supply to the regulator. I'm not familar with this regulator, but it probably has an ignition hot wire going to it.
__________________
Sailmonkey is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2009, 21:40   #5
Commercial Member
 
CharlieJ's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Dec 2008
Location: St. Petersburg, FL
Boat: Gulfstar Long Range Trawler; 53'; BearBoat
Posts: 835
Go to the Balmar site and find the owner's manual for the MC612 alternator regulator. The troubleshooting procedure in that manual will help you determine what component is not working.
__________________
Charlie Johnson
JTB Marine Corporation
"The Devil is in the details and so is salvation."
CharlieJ is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
alternator

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alternator Not Charging Batteries pacmaann2 Electrical: Batteries, Generators & Solar 14 01-09-2009 10:18
XAR Digital Alternator Regulator - Over Charging paulsailorirish Electrical: Batteries, Generators & Solar 7 05-08-2009 15:50
Batteries Aren't Charging - Help! witzgall Electrical: Batteries, Generators & Solar 2 02-06-2009 12:49
1 alternator charging more than other ? gramos Electrical: Batteries, Generators & Solar 7 27-10-2008 11:37
Volvo alternator and charging sensor seafox Electrical: Batteries, Generators & Solar 2 23-07-2007 19:40



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 01:26.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.