Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 03-12-2010, 09:58   #1
Registered User
 
HotRod's Avatar

Join Date: Oct 2010
Location: SW Norway
Boat: Nidelv 28, 28ft
Posts: 243
Send a message via MSN to HotRod Send a message via Skype™ to HotRod
Watermark - Meters / Fathoms / Feet . . .

Is there a way to get rid of the annoying watermark displayed in the upper right corner?
This is a feature you won't find on other plotter systems... Why - because you set this in the settings...

Please help me get rid of this watermark... Anyone know how to remove it?
__________________

__________________
HotRod is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 10:09   #2
Senior Cruiser
 
idpnd's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Sep 2007
Location: Almería, ES
Boat: Chiquita 46 - Libertalia
Posts: 1,551
You can turn it off in the config - show units or something
__________________

__________________
sv Libertalia
idpnd is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 10:59   #3
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 4,884
HotRod....

Turn it off in Toolbox->Settings->Show DepthUnits

btw, Every other ECS will show somewhere on screen the current depth unit settings. Its a safety feature. Sometimes it is in the window frame title.

Why? Because raster chart depth units are fixed as scanned, and without some notification one must guess at the units currently being shown on the chart, unless the chart title block happens to be visible

So, if you turn this off for Raster charts, please be careful.

Thanks
Dave
__________________
bdbcat is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 04:34   #4
Senior Cruiser
 
idpnd's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Sep 2007
Location: Almería, ES
Boat: Chiquita 46 - Libertalia
Posts: 1,551
Hello Dave, you do have a good point there, but Ive always had the indicator turned off just because -personally and in my humblest opinion - I find it large and intrusive-looking. Perhaps it could be smaller and more transparent?
__________________
sv Libertalia
idpnd is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 14:42   #5
Registered User
 
HotRod's Avatar

Join Date: Oct 2010
Location: SW Norway
Boat: Nidelv 28, 28ft
Posts: 243
Send a message via MSN to HotRod Send a message via Skype™ to HotRod
I was not referring to the depth soundings, but the watermark in the upper right corner.
Somehow it disappeared on my Win7 laptop, but not the one running Ubuntu... I will try the latest beta...

If you ask me, this watermark is totally unnecessary and anoying, you won't find this on any other pro plotter system on a vessel.
All owners of a plotter system should know what units they have selected, if not they should stay on the shore.
If I wanted such watermark I would like to have it off as default and the opurtunity to turn it on.
A better solution would be to have it on the status line or at the top program header.

BTW im running vector charts...
__________________
HotRod is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 15:39   #6
Registered User

Join Date: Dec 2008
Location: Oriental, NC
Boat: Mainship Pilot 34
Posts: 1,429
HotRod:

With vector charts, you control the units. With raster charts you have to have some way of knowing whether it is fathoms, feet or whatever. While using quilted charts you can't even scroll over to the title block to find out.

IMO the watermark is essential for use with raster charts. I don't think it is that intrusive.

David
__________________
djmarchand is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 17:50   #7
Senior Cruiser
 
sailorF54's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Dec 2009
Location: Perros-Guirec, France
Boat: Jeanneau Sunshine 36
Posts: 833
Please, Dave, don't run away ...We need you (and the rest of the team) They both mean well (but I can't see how you're going to satisfy both )
__________________
sailorF54 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 18:12   #8
Registered User
 
HotRod's Avatar

Join Date: Oct 2010
Location: SW Norway
Boat: Nidelv 28, 28ft
Posts: 243
Send a message via MSN to HotRod Send a message via Skype™ to HotRod
Simple, make a selectionbox where you can turn the watermark on or off, or even move it out of the chart and into e.g. the statusbar...

There should be a minimum of disturbing elements on the chart...
__________________
HotRod is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 18:49   #9
Registered User

Join Date: Jun 2010
Location: St. Petersburg, Florida
Boat: Gemini 3200
Posts: 702
Quote:
Originally Posted by HotRod View Post
I was not referring to the depth soundings, but the watermark in the upper right corner.
Somehow it disappeared on my Win7 laptop, but not the one running Ubuntu... I will try the latest beta...

If you ask me, this watermark is totally unnecessary and anoying, you won't find this on any other pro plotter system on a vessel.
All owners of a plotter system should know what units they have selected, if not they should stay on the shore.
If I wanted such watermark I would like to have it off as default and the opurtunity to turn it on.
A better solution would be to have it on the status line or at the top program header.

BTW im running vector charts...
Open the toolbox. Under the settings tab there is a checkbox labelled "Show DepthUnits". If that box is checked the watermark appears. If that box is cleared the watermark does not appear.

If you ask me the watermark is necessary and not annoying. For raster charts it's essential to know the depth units. For vector charts it's good to have a reminder. If it annoys you, turn it off. If you use vector charts exclusively you probably don't need it.

Fabbian
__________________
fgd3 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 21:42   #10
Registered User
 
Viking Sailor's Avatar

Join Date: Nov 2006
Location: San Francisco Bay
Boat: Fantasia 35 - s/v Feeling Good
Posts: 1,074
Dave,

I like the watermark just the way it is. I don't even notice the watermark unless I make an effort to look for it. It has never interfered with my use of the charts. I vote that you leave it the way it is.

Thanks,

Paul
__________________

__________________
Viking Sailor is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SWR Meters SteveHoiland Marine Electronics 4 04-01-2010 18:31
Moisture Meters Greenman Construction, Maintenance & Refit 0 05-05-2009 16:00
My Shiny New Chain - 90 Meters! MarkJ Anchoring & Mooring 10 24-04-2009 23:20
Moisture Meters marty9876 Construction, Maintenance & Refit 18 05-04-2008 09:22
Depth Meters Jimske Marine Electronics 16 28-08-2006 19:25



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 14:16.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.