Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 27-12-2013, 08:38   #91
Registered User

Join Date: Nov 2013
Location: Traverse City, MI
Boat: Island Packet 37
Posts: 22
Re: Test Polauto by using OpenCpn w/o instruments

Quote:
Originally Posted by tiersp View Post
Helo,
Can some one tell me if the Shannon38-OpenCPN.csv file can be open with Qtvlm .
If it's yes i can purhaps Make only one button for OpenCPN and Qtvlm.
Patrick, I downloaded and installed Polauto 5.3. Thank you for the changes you made...there are still a couple of things that could be corrected, and I will email directly to your email with my suggestions.

I am attaching print-outs of a polar from qtVLM (Pogo850) and Shannon38. I am completely new to qtVLM so I'm not sure how a person gets a polar to display, but I can tell you that if I choose the Pogo850 polar, the program opens, but if I then try to switch to Shannon38, the program crashes (Windows 7, 32 bit machine). So even though they look the same, there must be something qtVLM doesn't like about Shannon38
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Polar Pogo850.jpg
Views:	62
Size:	41.3 KB
ID:	72792  
Attached Images
 
__________________

__________________
IndigoJon is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2013, 08:50   #92
Registered User

Join Date: Nov 2010
Posts: 74
Re: Test Polauto by using OpenCpn w/o instruments

Helo,
thank you for test IndigoJon.
Yes it is twa/tws that QtVlm don't like !
I don't know if it's important for OpenCPN .csv file to be like this or if i can also write TWA\TWS ?
Bests regards
Patrick
__________________

__________________
tiersp is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2013, 10:40   #93
Registered User
 
rgleason's Avatar

Join Date: Mar 2012
Location: Boston, MA
Boat: 1981 Bristol 32 Sloop
Posts: 9,398
Re: Test Polauto by using OpenCpn w/o instruments

Thankyou for testing Jon. I think the problem maybe that I did not use the proper ct line feed, or return as required by qtvlm. See my big post about formats under the qtvlm section there is something about using Unix code...for line feed... Sorry I can't fix the polar for qtvlm for week.

Sent from my SCH-I545 using Cruisers Sailing Forum mobile app
__________________
rgleason is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2013, 15:58   #94
Registered User

Join Date: Nov 2013
Location: Traverse City, MI
Boat: Island Packet 37
Posts: 22
Re: Test Polauto by using OpenCpn w/o instruments

As you see the error message from opening qtVLM with the Shannon38 file (after changing from forward slash to back slash), maybe that first part of the code refers to the line feed issue?

I am attaching the main window and the configure window from Polauto 5.3

The suggestions I have are small suggestions, but if you have time to make them it will make the program look even better, in my opinion:

In the Configure window:

Text should be "Offset" (two "f")

Where the word "coefficient" for speed is, the "t" is blocked

Text should be "with VWR the true wind is calculated (instead of "calculate")"

Text should be "Check (instead of "Checked") HDG if you want the current"

Recording box at left should be a little wider to not block numbers

Text at left should be "Create and export .xml files"

With reference to the main window attached:

Wind Average...the numbers need to move a little to the right to not be blocked

Speedo should also show kts like wind

The "with %" is blocking the number a little

For the "anglais" users, "Regate mode" should be "Race Mode" or "Regatta Mode"

Thank you once more for all of your work!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Polauto qtVLM error.jpg
Views:	81
Size:	14.8 KB
ID:	72804   Click image for larger version

Name:	Polauto Config notes.jpg
Views:	87
Size:	170.1 KB
ID:	72805  

Click image for larger version

Name:	Polauto Main notes.jpg
Views:	78
Size:	181.2 KB
ID:	72806  
__________________

__________________
IndigoJon is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
opencpn

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 03:07.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.