Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 16-09-2012, 10:45   #1
Registered User

Join Date: Aug 2010
Posts: 298
Simrad TP32 and Opencpn errors

Hello,

Setup for OpenCPN is autopilot on Com6 and AIS + GPS on Com9. To get the route info from Opencpn on my Clipper GPS repeater outside, it is connected via an input on the multiplexer. The output from the multiplexer goes to the Clipper display and the AP.

When an active route is set, the AP can not steer to wind. It errors after a minute or so. If I switch of Opencpn the AP steers to wind withput erroring.

I assume that some NMEA-string is confusing the AP. I already spent hours and hours in figuring out what can be a possible solution, however haven't found one. Anybody who can come up with a solution?

Many thanks,
George
__________________
George64 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
opencpn, simrad

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 22:42.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.