Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 15-12-2013, 23:47   #16
Registered User

Join Date: Feb 2010
Location: On the go. Not in Prague.
Posts: 4,016
Re: Shutdown Button

I'm not sure I understand. ".." is simply two dots. It's what you have to type.

P.
__________________

__________________
nohal is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2013, 00:51   #17
Registered User

Join Date: Sep 2012
Location: Baikal
Posts: 270
Re: Shutdown Button

Quote:
Originally Posted by nohal View Post
I'm not sure I understand. ".." is simply two dots. It's what you have to type.

P.
that you must enter. give an example of all rows
__________________

__________________
Baikal is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2013, 01:44   #18
Registered User

Join Date: Feb 2010
Location: On the go. Not in Prague.
Posts: 4,016
Baikal...
Now you lost me completely. What are you talking about? If you followed the compilation instructions on the website and are building OpenCPN, which I understood from your post, just type exactly what I posted in the VS shell (of course using path to your source tree in the first step) and you are done.
__________________
nohal is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2013, 08:42   #19
Registered User
 
HappySeagull's Avatar

Join Date: Dec 2010
Location: B.C.,Canada
Boat: 29'
Posts: 2,395
Re: Shutdown Button

Quote:
Originally Posted by nohal View Post
I uploaded a precompiled Windows binary to Download opencpnplugins from SourceForge.net - I didn't even try to run it, so let me know if there are any glitches.

Pavel
I'm not wanting a shutdown command and perhaps these work fine for the OP on a "Rasberry-Pi"- I'm just fooling around, but on Windows XP, I get THIS:
Click image for larger version

Name:	Clipboard01-LauncherOnXP.jpg
Views:	83
Size:	29.0 KB
ID:	72239Click image for larger version

Name:	LauncherOnXPCommands.jpg
Views:	86
Size:	42.0 KB
ID:	72238

added: nothing happened when I pushed the button....plus it just occurred to me I am running Portable O and maybe I have to do path as ../../ etc
__________________
HappySeagull is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2013, 09:03   #20
Registered User

Join Date: Feb 2010
Location: On the go. Not in Prague.
Posts: 4,016
Re: Shutdown Button

Happy...
Already fixed in the source tree (both the empty button after installation, and the sizing glitch). I will build a new DLL soon.

Pavel
__________________
nohal is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2013, 10:37   #21
Registered User
 
HappySeagull's Avatar

Join Date: Dec 2010
Location: B.C.,Canada
Boat: 29'
Posts: 2,395
Re: Shutdown Button

Pavel-cool!
....I'm not sure why windoze users can't just use ALT+F4 or the big X to shut an application down (though I get that Rasp-Pi-guys and Tablet-Types are beyond my ken) but for other uses, this looks to be a fun doofunny!
__________________
HappySeagull is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2013, 05:25   #22
Registered User
 
Gilletarom's Avatar

Join Date: Mar 2010
Location: France
Boat: 10.50 mètres
Posts: 2,294
Re: Shutdown Button

Hello Pavel,

Quote:
Originally Posted by nohal View Post
I uploaded a precompiled Windows binary to Download opencpnplugins from SourceForge.net - I didn't even try to run it, so let me know if there are any glitches.

Pavel
ASUS EeePC 1015H 10'. W7 Starter. OCPN 331117.

I try it in a portable version in a USB key.

No problem at first use.

But I do not how to add a label and a command in preferences ... So ?????

Give me an example.

Gilletarom.
__________________
Gilletarom is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2013, 10:09   #23
Registered User
 
HappySeagull's Avatar

Join Date: Dec 2010
Location: B.C.,Canada
Boat: 29'
Posts: 2,395
Re: Shutdown Button

gee! I got a button working on XP! thanks Pavel !

just a note,I can only have one button though.No other buttons will appear below if they are supposed to...(NOT whining! Merry Christmas !!)

Gilletarom if it helps, here is my example on O portable

label: WXtide
Command: ../../../../KEEPERS\Navigation\TIDE+CURRENTextraPrgrms\wxtide4 7\wxtide32.exe -location "Seymour Narrows, British Columbia Current" -autosave

also works with a normal path ie: D:\KEEPERS\Navigation\TIDE+CURRENTextraPrgrms\wxti de47\wxtide32.exe
__________________
HappySeagull is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2013, 11:12   #24
Registered User

Join Date: Feb 2010
Location: On the go. Not in Prague.
Posts: 4,016
Re: Shutdown Button

Happy...
OK, it's Christmas, time use Windows... A new version with fixed layout issue is available at Download opencpnplugins from SourceForge.net

Pavel
__________________
nohal is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2013, 15:07   #25
Registered User
 
Gilletarom's Avatar

Join Date: Mar 2010
Location: France
Boat: 10.50 mètres
Posts: 2,294
Re: Shutdown Button

Hello,

Quote:
Originally Posted by nohal View Post
Happy...
OK, it's Christmas, time use Windows... A new version with fixed layout issue is available at Download opencpnplugins from SourceForge.net

Pavel
Ok it run almost at minima.

I try to run notepad as explain by the example of HappySeagull (thank). Notepad run correctly.

I try to display a html page that I have in my PC
(file:///C:/Users/Gilletarom/Documents/WWW_Shoreline/OpenCPN_V_33/index.html)
Firefox was running but the html page do not up.
__________________
Gilletarom is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2013, 15:32   #26
Registered User

Join Date: Feb 2010
Location: On the go. Not in Prague.
Posts: 4,016
Re: Shutdown Button

Gilletarom...
I would say you have to run it as
Code:
"C:\program files\mozilla firefox\firefox.exe" C:/Users/Gilletarom/Documents/WWW_Shoreline/OpenCPN_V_33/index.html
or something like that. Those 10 minutes with Windows while compiling the new version were more than enough for today

Pavel
__________________
nohal is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2013, 16:02   #27
Registered User
 
HappySeagull's Avatar

Join Date: Dec 2010
Location: B.C.,Canada
Boat: 29'
Posts: 2,395
Re: Shutdown Button

Click image for larger version

Name:	Clipboard01.jpg
Views:	83
Size:	84.0 KB
ID:	72680

works a treat!
Cheers!
(cmds I'm using pskill opencpn and gentler taskkill /IM opencpn)
now, I just need an XP tablet, Santa!
__________________
HappySeagull is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2013, 16:49   #28
Registered User
 
Gilletarom's Avatar

Join Date: Mar 2010
Location: France
Boat: 10.50 mètres
Posts: 2,294
Re: Shutdown Button

Hello Pavel,

Quote:
Originally Posted by nohal View Post
Gilletarom...
I would say you have to run it as
Code:
"C:\program files\mozilla firefox\firefox.exe" C:/Users/Gilletarom/Documents/WWW_Shoreline/OpenCPN_V_33/index.html
or something like that. Those 10 minutes with Windows while compiling the new version were more than enough for today

Pavel
Sorry Pavel ....

When I saw the display of a web page did not work, I immediately thought it had to do something like that.
But I also thought it was necessary that the proposed tool is practical guide for sailors to not knowing that copy pasted very simple. So, I wrote that it did not work.

So I repeat again, Sorry Pavel. But I know you do not mind.


Merry Christmas, Gilletarom.
__________________
Gilletarom is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2013, 03:35   #29
Registered User
 
AISEAG's Avatar

Join Date: May 2012
Location: Dahouet (Brittany)
Boat: BENETEAU
Posts: 407
Re: Shutdown Button

Quote:
Originally Posted by nohal View Post
Gilletarom...
I would say you have to run it as .................l
Pavel,

Good start.

This pluging gives to the user the ability to customise its OpenCPN environment.

By using it, I have access to several homemade HTML mementos such as shortcuts, AIS, VHF...




Serge
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Tasks Launcher.GIF
Views:	85
Size:	127.1 KB
ID:	72686  
__________________
AISEAG is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2013, 06:25   #30
Registered User

Join Date: Nov 2012
Location: Orust Sweden
Boat: Najad 34
Posts: 1,967
Re: Shutdown Button

Nice a little tool. Compiled to Win32 and works fine
Thanks Håkan
__________________

__________________
Hakan is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Free Routing Software. qtVlm fblc Navigation 615 11-12-2017 08:47
Govt Shutdown Impact on Boaters Richard5 General Sailing Forum 254 07-10-2013 22:48
how to change the size of the Toolbar Button? manuprenlair OpenCPN 2 16-12-2011 03:13



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 12:52.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.