Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 13-04-2016, 12:25   #16
Registered User

Join Date: Sep 2009
Location: Angers - France
Boat: Beneteau First 29 Ptizef
Posts: 743
Re: S63 Charts wont load

Sorry I omitted to precise that I am under W10
Jean Pierre
__________________

__________________
Ptizef is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2016, 12:40   #17
bcn
Registered User

Join Date: May 2011
Location: underway whenever possible
Boat: Rangeboat 39
Posts: 2,758
Re: S63 Charts wont load

Jean Pierre..

and you did install the latest PI for 4.2?
The error message about the DLLs did pop up installing the plug-in?
Never seen this...

And we installed under W10. Several machines.

Hubert
__________________

__________________
bcn is online now   Reply With Quote
Old 14-04-2016, 00:39   #18
Registered User

Join Date: Sep 2009
Location: Angers - France
Boat: Beneteau First 29 Ptizef
Posts: 743
Re: S63 Charts wont load

Hubert
RE
"and you did install the latest PI for 4.2?
The error message about the DLLs did pop up installing the plug-in?
Never seen this..."

Yes I installed the latest 1.4.3.42
No the message do not pop up during installation.
it pops up only when trying to create the userprint or trying
to check the userpermit. More precisely , it pop up only the first time in a cession, then the second and following times I get only the "ERROR: s63_pi could not execute OCPNsenc utility" message

My current situation: I found on the net two versions of the .dll 64b and 32b.
I tried the 32b (my system is 64b and my first try was 64b) ...
And it works. I was successful creating userprint, OK for the userpermit, I got a installpermit and installed the chart cell I have bought

Jean Pierre
__________________
Ptizef is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2016, 04:13   #19
bcn
Registered User

Join Date: May 2011
Location: underway whenever possible
Boat: Rangeboat 39
Posts: 2,758
Re: S63 Charts wont load

So it looks like this goes into the chapter of "Greetings from the Windows .dll hell"..
__________________
bcn is online now   Reply With Quote
Old 23-04-2016, 19:14   #20
Registered User
 
Zmtndoc's Avatar

Join Date: Mar 2013
Location: Cairns
Boat: Mumby Cybercat 48
Posts: 18
Re: S63 Charts wont load

Hello Hubert or whomever out there can help,

I don't seem to be able to download the s63 plugin for 4.2 on a Mac. Some of the other plugins are downloadable from navnux.org but not all.

Is there an alternative portal to download plugins?

Tx again,


Jeff.
__________________
Zmtndoc is offline   Reply With Quote
Old 23-04-2016, 20:40   #21
Registered User
 
Zmtndoc's Avatar

Join Date: Mar 2013
Location: Cairns
Boat: Mumby Cybercat 48
Posts: 18
Re: S63 Charts wont load

OK,

The alternative portal for the s63 plugin is the o-charts site.

Still can't download the Climatology plugin.


Jeff
__________________
Zmtndoc is offline   Reply With Quote
Old 23-04-2016, 21:25   #22
Registered User
 
Zmtndoc's Avatar

Join Date: Mar 2013
Location: Cairns
Boat: Mumby Cybercat 48
Posts: 18
Re: S63 Charts wont load

Oops, not so soon.

It seems 4.2 on a Mac does not automatically upload the old 4.0 User and Install Permits, as it does on a PC.

So, fortunately these are still on the o-charts account website. Just a matter of finding the correct Install Permit!

Tx,


Jeff.
__________________
Zmtndoc is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2016, 05:20   #23
Registered User

Join Date: Sep 2009
Location: Angers - France
Boat: Beneteau First 29 Ptizef
Posts: 743
Re: S63 Charts wont load

I am worried by this display of S63 shown in the screen shot attached.
I can't see any sounding but instead these curious repeated signs.
I have recently made a weekly update and the cell is FR200010
My system is W10 64
Thanks
Jean Pierre
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	S63.jpg
Views:	52
Size:	154.2 KB
ID:	123102  
__________________
Ptizef is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2016, 05:31   #24
bcn
Registered User

Join Date: May 2011
Location: underway whenever possible
Boat: Rangeboat 39
Posts: 2,758
Re: S63 Charts wont load

Jean Pierre,

That's the "quality of data" indicator.
You can switch that off.

Hubert
__________________
bcn is online now   Reply With Quote
Old 25-04-2016, 06:31   #25
Registered User

Join Date: Sep 2009
Location: Angers - France
Boat: Beneteau First 29 Ptizef
Posts: 743
Re: S63 Charts wont load

Hubert

Thanks for your answer, that's OK for "quality of data"
But I am still worried by the lack of soundings
Continuing to test I discovered that at start I have never soundings and I must change the setting (GL -> No GL or No GL -> GL) to get soundings

first test:
- starting in GL mode : no soundings
- switching to No-GL mode : soundings appear
- switching again to GL mode : soundings are still here
second test:
- starting in No-GL mode : no soundings
- switching to GL mode : soundings appear
- switching again to No-GL mode : soundings are still here

Another problem
When opening O with S63, chart are not displayed. I have to click one time somewhere to get the display.

Seems to be a "refresh" problem

Jean Pierre
__________________
Ptizef is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2016, 13:15   #26
Registered User

Join Date: Jun 2015
Posts: 198
Re: S63 Charts wont load

Quote:
Originally Posted by Ptizef View Post
Hubert

Continuing to test I discovered that at start I have never soundings and I must change the setting (GL -> No GL or No GL -> GL) to get soundings

first test:
- starting in GL mode : no soundingsuninitialised value
- switching to No-GL mode : soundings appear
- switching again to GL mode : soundings are still here
second test:
- starting in No-GL mode : no soundings
- switching to GL mode : soundings appear
- switching again to No-GL mode : soundings are still here

Another problem
When opening O with S63, chart are not displayed. I have to click one time somewhere to get the display.

Seems to be a "refresh" problem

Jean Pierre
Same on linux with test data,

It looks like the plugging is still using an old and buggy copy of Font.cpp (freeing uninitialized value, deleting random texture and so on).
__________________
did-g is online now   Reply With Quote
Old 25-04-2016, 13:50   #27
bcn
Registered User

Join Date: May 2011
Location: underway whenever possible
Boat: Rangeboat 39
Posts: 2,758
Re: S63 Charts wont load

Thanks for looking in it.

We have a similar report from a RasPi.

Hubert
__________________
bcn is online now   Reply With Quote
Old 26-04-2016, 01:30   #28
Registered User

Join Date: Jun 2015
Posts: 198
Re: S63 Charts wont load

Quote:
Originally Posted by bcn View Post
Thanks for looking in it.

We have a similar report from a RasPi.

Hubert
The font is an issue but after a second look it's s52plib lazy init (LoadS57 function) the culprit, if it's not done before calling SetAndApplyColorScheme raster symbols aren't loaded.

Workarounds :
- cycle color schemes
- set show menu
__________________
did-g is online now   Reply With Quote
Old 08-05-2016, 15:59   #29
Registered User
 
rgleason's Avatar

Join Date: Mar 2012
Location: Boston, MA
Boat: 1981 Bristol 32 Sloop
Posts: 9,343
Re: S63 U's all over

I am getting these U's in Enc charts too. See below.

FAQ | Official OpenCPN Homepage



Quote:
  • What are all those 'U' things all over my chart?
The feature being rendered is S57 Text relating to 'M_QUAL'.
This is a meta-object describing the quality of data shown. The Attribute of interest is CATZOC, or "Category of Zone of Confidence". The value on most US ENC's is "6", or "un-assessed". Thus, the 'U'.
You can turn this symbol off in OpenCPN by de-selecting the box next to M_QUAL in 'Tool Box' / 'Vector Charts' tab 'Mariners Standard' selection list box.
Unticking the box "Meta Objects" also hides the "U" symbols.
To learn the acronyms used in this application search the S57 'Object and Attribute' catalog at: IHO S-57 / ENC - Object and Attribute Catalogue

Also, when viewing ENC charts:
1. "U's" show up all over the charts
2. Text detail seems to be missing ..like bouy identification ..Bridge names and clearances etc...
3. Depth sounding seem to disappear zooming in and out.
Hit Text: The A+ button. To show text.
__________________

__________________
rgleason is online now   Reply With Quote
Reply

Tags
charts, loa

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
S63 charts - new charts and updating petter5 OpenCPN 14 19-04-2016 17:01
How can I buy worldwide S63 format charts? xytxyt OpenCPN 2 13-05-2015 11:01
S63 charts - overzoom jongough OpenCPN 54 30-11-2014 10:33
S63-Charts Netherland / Ijsselmeer Kuddelmuddel OpenCPN 1 21-11-2014 05:30
Open CPN - ROT & S63 charts Quidnunc OpenCPN 9 13-05-2013 19:16



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 15:07.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.