Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 14-02-2010, 10:17   #1
Senior Cruiser
 
idpnd's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Sep 2007
Location: Almerķa, ES
Boat: Chiquita 46 - Libertalia
Posts: 1,551
PolarCOM

I have added PolarCOM (Polar Navy) to the list of recommended supplementary software (NMEA Instruments | Official OpenCPN Homepage). It provides visually appealing NMEA gauges for GPS, wind instruments, etc., as well as offering the (linux-compatible) anchor alarm I've been looking for.

Sadly I don't get any sound on ubuntu karmic (pulseaudio). Brak, any ideas what could be the issue here?
__________________

__________________
sv Libertalia
idpnd is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2010, 11:14   #2
Senior Cruiser
 
idpnd's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Sep 2007
Location: Almerķa, ES
Boat: Chiquita 46 - Libertalia
Posts: 1,551
Ehem! It's just decided to start working
__________________

__________________
sv Libertalia
idpnd is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2010, 18:42   #3
Sponsoring Vendor
 
brak's Avatar

Community Sponsor
Cruisers Forum Supporter

Join Date: Jan 2009
Location: East of West
Posts: 252
Glad the issue is fixed The most common reason for audio issues is PolarCOM being unable to find it's audio files. On Linux make sure you open the entire archive. There should be no issues with path, normally - but just in case if you see this happen again, try to run PolarCOM from the directory above like so: ./bin/PolarCOM.
brak is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2010, 04:52   #4
Senior Cruiser
 
idpnd's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Sep 2007
Location: Almerķa, ES
Boat: Chiquita 46 - Libertalia
Posts: 1,551
Thanks for your attention - I think that's exactly how it transpired. I lazily launched it via nautilus "run" and it worked from terminal within the bin directory (./Polar..)
__________________
sv Libertalia
idpnd is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2010, 11:02   #5
Sponsoring Vendor
 
brak's Avatar

Community Sponsor
Cruisers Forum Supporter

Join Date: Jan 2009
Location: East of West
Posts: 252
Quote:
Originally Posted by idpnd View Post
Thanks for your attention - I think that's exactly how it transpired. I lazily launched it via nautilus "run" and it worked from terminal within the bin directory (./Polar..)
I need to work on that. This is an issue usually found under Windows, but on Linux this is my bug. Will fix by the next release.
brak is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
arc

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 10:16.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.