Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 26-04-2011, 12:02   #46
Registered User

Join Date: Feb 2010
Location: On the go. Not in Prague.
Posts: 4,016
Re: OpenCPN XP Installation Problems

It should be something like dd_vcredistMSI6bd3 The actual name will probably differ, but the beginning should be the same.
__________________

__________________
nohal is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2011, 12:24   #47
Registered User

Join Date: Apr 2011
Posts: 4
Re: OpenCPN XP Installation Problems

I have even 3 of those txt files of today, and more of yesterday.
Do you have still interest on those files ?
2 are about 0.5 MB, 1 is about 5 MB.
It seems to run now, because I disabled antivirus during install.

Thanks for your help and also thanks to all the programmer guys !
__________________

__________________
Anwender is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2011, 14:09   #48
Registered User

Join Date: Feb 2010
Location: On the go. Not in Prague.
Posts: 4,016
Re: OpenCPN XP Installation Problems

Yes, still might be interesting. Now as you can run the program you can find my e-mail on the Authors tab in OpenCPN help.

Thanks

Pavel
__________________
nohal is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2011, 15:16   #49
Registered User

Join Date: Apr 2011
Posts: 4
Re: OpenCPN XP Installation Problems

Mr. Pavel K.a.... from CZ should have got some attached files in email, ok ?
__________________
Anwender is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2011, 00:20   #50
Registered User

Join Date: Feb 2010
Location: On the go. Not in Prague.
Posts: 4,016
Re: OpenCPN XP Installation Problems

Yes, thanks a lot

Pavel
__________________
nohal is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2011, 08:03   #51
Registered User
 
HappySeagull's Avatar

Join Date: Dec 2010
Location: B.C.,Canada
Boat: 29'
Posts: 2,395
Re: OpenCPN XP Installation Problems

[QUOTE=Anwender;674411]OpenCPN 2.3.1. does not start.
(also the new beta tried, no luck either).
I have tried reboots after installs, I tried the vcredist_x86.exe from given link here. No success.
I am as administrator in win xp.
Can you see something from the log and give me advice, please ?

anyone else?for Open CPN 2.3.1?
For XP SP1 try this download link for VC redist 2008 package SP1

* link to VC 2008 redistributable is available from Microsoft downloads. Please use a search to find it.
__________________
HappySeagull is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2011, 14:58   #52
Registered User

Join Date: Apr 2011
Posts: 10
Re: OpenCPN XP Installation Problems

Hello All
So here is a follow up on my Open Cpn fun and games, after going through the install problems that I had which are detailed in this thread. I got out on the water and fired up the computer connected my GPS and set that up and everthing appeared to be good. As I was chugging along as you can see things were not so happy things would get worse and worse until I zoomed in or out and that seemed to reset the problem. It may be operator error but any ideas would be great
Thanks Ross
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Opencpn1.jpg
Views:	82
Size:	244.2 KB
ID:	27230   Click image for larger version

Name:	Opencpn2.jpg
Views:	80
Size:	377.8 KB
ID:	27231  

Click image for larger version

Name:	Opencpn3.jpg
Views:	82
Size:	280.7 KB
ID:	27232  
__________________
toothy is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2011, 08:52   #53
Registered User
 
HappySeagull's Avatar

Join Date: Dec 2010
Location: B.C.,Canada
Boat: 29'
Posts: 2,395
Re: OpenCPN XP Installation Problems

Quote:
Originally Posted by toothy View Post
Hello All
So here is a follow up on my Open Cpn fun and games, after going through the install problems that I had which are detailed in this thread. I got out on the water and fired up the computer connected my GPS and set that up and everthing appeared to be good. As I was chugging along as you can see things were not so happy things would get worse and worse until I zoomed in or out and that seemed to reset the problem. It may be operator error but any ideas would be great
Thanks Ross
Hi,Toothy.That's pretty bad,alright.

Just a guess:the thing that springs to mind,is "Feet".Not many folks use "feet".Nothing wrong in that,but to find the problem...

Have you tried as Fathoms or Meters in OpenCpn setup?/Vector charts tab?)

Or just be careful of the other settings "Shallow","Safety","Deep",available right near there in the dialogue.....If this helps or not,report back!
__________________
HappySeagull is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2011, 10:05   #54
Registered User

Join Date: Apr 2011
Posts: 10
Re: OpenCPN XP Installation Problems

Ok will do , it might be a couple of weeks as I am not going to be out on my boat.I will try a couple of different settings when I get the chance.

Ross
__________________
toothy is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2011, 12:14   #55
Registered User

Join Date: Jun 2010
Location: St. Petersburg, Florida
Boat: Gemini 3200
Posts: 702
Re: OpenCPN XP Installation Problems

Quote:
Originally Posted by HappySeagull View Post
Hi,Toothy.That's pretty bad,alright.

Just a guess:the thing that springs to mind,is "Feet".Not many folks use "feet".Nothing wrong in that,but to find the problem...

Have you tried as Fathoms or Meters in OpenCpn setup?/Vector charts tab?)

Or just be careful of the other settings "Shallow","Safety","Deep",available right near there in the dialogue.....If this helps or not,report back!
I can't imagine how setting the depth units to feet could cause the problem he illustrated. It looks to me like a problem caused by trying to optimize screen updates for speed by not redrawing everything when the chart is moved.

Fabbian
__________________
fgd3 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2011, 12:43   #56
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 4,883
Re: OpenCPN XP Installation Problems

Folks....

Fabbian is dead right.

All versions after 2.3.1, even sometimes on Beta 506, display this problem.

Only happens in auto-follow mode, with relatively low speeds on small scale chart renderings. Only actually seen in simulation mode, or underway on the water.

Good news is, I am underway these weeks, and have seen the problem exactly as described onboard and underway.

I have a solution ready for the next Beta.

Please stay tuned.
Dave
__________________
bdbcat is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2011, 13:42   #57
Registered User
 
HappySeagull's Avatar

Join Date: Dec 2010
Location: B.C.,Canada
Boat: 29'
Posts: 2,395
Re: OpenCPN XP Installation Problems

I was just guessing it could be the coastline display...In feet,these would be awfully close,on small scale left at the defaults 3,8,10 .A shot from the dark,as I don't use the cm93 charts much or "feet" either.
__________________

__________________
HappySeagull is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
installation

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems Firing-Up OpenCPN jimbim OpenCPN 25 11-07-2011 14:22
Marine A/C Installation sailormark45 Plumbing Systems and Fixtures 3 17-05-2009 11:45
SSB Installation captain465 Marine Electronics 2 15-05-2009 05:54
shower installation michaelmrc Plumbing Systems and Fixtures 9 04-03-2009 08:39
SSB installation help NoTies Marine Electronics 28 08-01-2007 13:59



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 10:59.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.