Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 27-06-2011, 05:48   #1
Registered User

Join Date: Jun 2011
Posts: 3
OpenCPN Nmea Transducer

Hi
Sory bad english

NMEA 183 which I use for opencpn transducer?? (garmin, Furuno, airmar)

please help me
__________________

__________________
ergunakgun is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2011, 05:48   #2
Registered User
 
HotRod's Avatar

Join Date: Oct 2010
Location: SW Norway
Boat: Nidelv 28, 28ft
Posts: 243
Send a message via MSN to HotRod Send a message via Skype™ to HotRod
Re: OpenCPN Nmea Transducer

Are you talking about an echosounder transducer?
If this is the case, you need to consult your echosounder manual. Usually you can find a suitable airmar transducer for any kind of echosounder.
__________________

__________________
Best Regards
OpenCPN Norge - Norwegian OpenCPN community
Frode
HotRod is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2011, 07:14   #3
Moderator Emeritus
 
GordMay's Avatar

Join Date: Mar 2003
Location: Thunder Bay, Ontario - 48-29N x 89-20W
Boat: (Cruiser Living On Dirt)
Posts: 31,593
Images: 240
Re: OpenCPN Nmea Transducer

Greetings and welcome aboard the CF, ergunakgun.

Try asking your question in your native language. Someone may be able to translate.
__________________
Gord May
"If you didn't have the time or money to do it right in the first place, when will you get the time/$ to fix it?"



GordMay is online now   Reply With Quote
Old 05-07-2011, 01:35   #4
Registered User

Join Date: Jun 2011
Posts: 3
Re: OpenCPN Nmea Transducer

yes
Suitable for OpenCPN
NMEA
Transcuder
(pc based)

Which is?
__________________
ergunakgun is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2011, 06:08   #5
Registered User

Join Date: Oct 2009
Location: Lelystad, The Netherlands
Boat: vd Stadt 44, Ben the Boat
Posts: 195
Re: OpenCPN Nmea Transducer

any NMEA 0183 transducer will work
__________________
champ8242 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2011, 07:12   #6
Registered User

Join Date: Jun 2011
Posts: 3
Re: OpenCPN Nmea Transducer

Do I need special software?
__________________
ergunakgun is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2011, 07:59   #7
Registered User

Join Date: Oct 2009
Location: Lelystad, The Netherlands
Boat: vd Stadt 44, Ben the Boat
Posts: 195
Re: OpenCPN Nmea Transducer

No or yes.

There are tranducers that output NMEA 0183 directly (some from Airmar for instance). You can hook it up to a serial port on your computer. There are also tranducers you need to hook up to a echosounder. The echosounder can output NMEA to the computers serial port.

OpenCPN will read the NMEA data from a serial port
__________________

__________________
champ8242 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
nmea, opencpn

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hole drilling for thru hull transducer. Orrjames Our Community 5 24-06-2011 06:13



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 03:56.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.