Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 10-11-2012, 15:54   #76
Registered User
 
yachtvalhalla's Avatar

Join Date: Aug 2009
Location: Philippines
Boat: Fuji 32 Ketch
Posts: 553
Re: OpenCPN Beta Version 3.1.1105 Released

Quote:
Originally Posted by cagney View Post
When adding or deleting chart directories in the "Loaded Charts" tab, the available charts "Chart Groups" Tab are not updated when pressing "Apply". Pressing "OK" and reopening the options dialog, is required for updating the Chart Groups.

Thomas
I can confirm this problem.
Terry
__________________

__________________
VALHALLA's Mooring Page
yachtvalhalla is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 17:59   #77
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 4,883
Re: OpenCPN Beta Version 3.1.1105 Released

Gilletarom....

What happens if you press "Add Connection" ? Anything at all?

Dave
__________________

__________________
bdbcat is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 19:31   #78
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 4,883
Re: OpenCPN Beta Version 3.1.1105 Released

cagney/yachtvalhalla...

Bug noted, corrected in github master. The "Chart Groups" tab will be updated after editing the "Loaded Charts" tab and pressing "Apply".

Thanks
Dave
__________________
bdbcat is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2012, 02:14   #79
Registered User

Join Date: Sep 2009
Location: Angers - France
Boat: Beneteau First 29 Ptizef
Posts: 743
Re: OpenCPN Beta Version 3.1.1105 Released

Hi
Just a small problem : Is it possible to increase the console value background zone size to ovoid these white lines ? (see in the shot attached)
This appends with "Traditional' and "Journeyman" styles

Thanks
JP
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Console.jpg
Views:	109
Size:	123.6 KB
ID:	49567  
__________________
Ptizef is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2012, 03:13   #80
Registered User
 
Gilletarom's Avatar

Join Date: Mar 2010
Location: France
Boat: 10.50 mètres
Posts: 2,294
Re: OpenCPN Beta Version 3.1.1105 Released

Hello,

I had two parallel installations:
- OpenCPN 3.0.2
- OpenCPN 01/03/1105

But there was also some older installations 3.1.915 and 3.1.919 parallel

I:
- Uninstalled 3.0.2 and 03/01/1105.
- Cleaned the machine with CCleaner.

And I re-installed version 3.1.1105. I was surprised to see that the installation was done in the old folder 3.1.919 !!!!

I thing that there is some problem with the install sofware.

B.R.

Gilletarom.
__________________
Gilletarom is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2012, 04:02   #81
Registered User
 
Gilletarom's Avatar

Join Date: Mar 2010
Location: France
Boat: 10.50 mètres
Posts: 2,294
Re: OpenCPN Beta Version 3.1.1105 Released

hello,

Quote:
Originally Posted by bdbcat View Post
Gilletarom....

What happens if you press "Add Connection" ? Anything at all?

Dave
After re-install correctly 3.1.1105,

When I use Add button, it seem to me that nothing change. it seem to me that the button was not active ...

But

By clicking on the "Add" button, I expected that another window opens. ... But it is the same window that changes below.

But I have a small 10 inch screen. And I have no time to consider the lower window changes!!. I would have had to think to use the cursor.

Gilletarom is

B.R.

Gilletarom
__________________
Gilletarom is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2012, 04:23   #82
Registered User
 
Gilletarom's Avatar

Join Date: Mar 2010
Location: France
Boat: 10.50 mètres
Posts: 2,294
Re: OpenCPN Beta Version 3.1.1105 Released

Hello,

I felt stupid for not having managed to run the "Add" button. But I just do another test ... And once again, it does not work ....

Explanation.
I have an ASUS EeePC 1001 HA, W XP, SP3. Screen size 10 inches. 1024 X 600 or 1024 X 768.
It is theoretically possible to pass "on the fly" from 1024 X 600 to 1024 X 768. And it does not change anything for the operation of software ... Except with OpenCPN 03/01/1105!
- When I am in 1024 X 600, the "Add" button appears inactive.
- When I en1024 X 768, everything works fine.

B.R.

Gilletarom
__________________
Gilletarom is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2012, 06:16   #83
Registered User
 
Gilletarom's Avatar

Join Date: Mar 2010
Location: France
Boat: 10.50 mètres
Posts: 2,294
Re: OpenCPN Beta Version 3.1.1105 Released

Hello,

More ..

First :
With my ASUS, I confirm, that with the screen in 1024X600, the tab "Connection" do not display correctly.

Second :
With my screen in 1024X768, the result is better but ... not completly better :
See first screen copy : There is no slider on right and it is impossible to see the last part of the tab 'Output filter)
see second screen copy : If I change the height of the tab window, then the slider appear and it is possible to see the last part of the tab (output filter).

B.R.

Gilletarom.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2012-11-10_Add_connection_1024X768_1.jpg
Views:	92
Size:	184.1 KB
ID:	49572   Click image for larger version

Name:	2012-11-10_Add_connection_1024X768_2.jpg
Views:	91
Size:	152.6 KB
ID:	49573  

__________________
Gilletarom is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2012, 10:50   #84
Registered User

Join Date: Sep 2009
Location: Angers - France
Boat: Beneteau First 29 Ptizef
Posts: 743
Re: OpenCPN Beta Version 3.1.1105 Released

Hi
Back to the (small) problem of console value background
1)There is no reference of the background colour for "journeyman_flat" style . Line 955 missing :
<text-background-location x="660" y="260" width="111" height="43" />

that was why I had no problem with this style ... but the colour was not the right one

2)To overcome the problem of the zone size in icons file , I propose this small patch allowing to have a good display even with big font size and without changing icons files:

--- OpenCPN\src\styles.cpp Sat Nov 10 21:16:48 2012
+++ OpenCPN\src\styles.cpp Sun Nov 11 18:36:13 2012
@@ -452,7 +452,10 @@
Unload();
wxBitmap bm = graphics->GetSubBitmap(
wxRect( consoleTextBackgroundLoc, consoleTextBackgroundSize ) );
- consoleTextBackground = SetBitmapBrightness( bm );
+ wxImage image = bm.ConvertToImage();
+ image.Rescale( consoleTextBackgroundSize.GetX() * 2, consoleTextBackgroundSize.GetY() * 2 , wxIMAGE_QUALITY_NORMAL );
+ wxBitmap bn( image );
+ consoleTextBackground = SetBitmapBrightness( bn );
}

void Style::Unload()

The result in shot attached with a font size = 28

regards
JP
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	journeyman_flat.jpg
Views:	87
Size:	106.6 KB
ID:	49576   Click image for larger version

Name:	Traditinal.jpg
Views:	84
Size:	115.7 KB
ID:	49577  

__________________
Ptizef is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2012, 18:16   #85
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 4,883
Re: OpenCPN Beta Version 3.1.1105 Released

Gilletarom...

I acknowledge the problem seen with some smaller screen sizes. I can reproduce it clearly.

A fix is in the works, coming in the next Beta.
Thanks
Dave
__________________
bdbcat is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2012, 19:03   #86
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 4,883
Re: OpenCPN Beta Version 3.1.1105 Released

ptizef....

Patch accepted.
Thanks, jp

Dave
__________________
bdbcat is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2012, 20:05   #87
Registered User
 
jram's Avatar

Join Date: Oct 2010
Posts: 57
I admire the effort that each of you is putting into this. Much appreciated! I wish I could contribute but my programming skills never extended to the C family.
__________________
jram is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2012, 02:39   #88
Registered User
 
Gilletarom's Avatar

Join Date: Mar 2010
Location: France
Boat: 10.50 mètres
Posts: 2,294
Re: OpenCPN Beta Version 3.1.1105 Released

Hello Sethdart,


Since VDR does not work with V3.1.1105, I used the old method of testing with NavMon Pc. And I looked that gives new Dashboard.

Attached a screenshot.

I can not find good readability. Is it necessary to update the names of the instruments in each update of the instrument?

Cordialement

Gilletarom.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2012-11-12_Dashboard_Lisibilite.jpg
Views:	86
Size:	85.5 KB
ID:	49614  
__________________
Gilletarom is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2012, 02:50   #89
Registered User
 
Gilletarom's Avatar

Join Date: Mar 2010
Location: France
Boat: 10.50 mètres
Posts: 2,294
Re: OpenCPN Beta Version 3.1.1105 Released

Hello,

Trying with GPS or with NavMonPc, I try to display the sentences.

No sentences appeared. It is necessary to click on "Pause" and then to click on "Resume". And then, the sentences appeared.

B.R.

Gilletarom
__________________
Gilletarom is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2012, 02:52   #90
Registered User

Join Date: Sep 2011
Posts: 16
Re: OpenCPN Beta Version 3.1.1105 Released

Maybe i misunderstood or i found something wrong in the connection : if only one sentence is ticked in the "accept only sentences" field, it is OK but if 2 or more sentences are ticked, no sentence is accepted.

If i want to output from the same port as input do i have to create 2 data connection lines or only one ?
Is it possible to create a line as input port @38400 and another line as output with same port @4800 ?
Thanks
Regards
__________________

__________________
Zorg is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
opencpn

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 14:06.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.