Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 26-04-2013, 13:58   #1
Registered User

Join Date: Feb 2009
Posts: 58
OCPN not seeing my com port

I hate to raise another COM issue, but I had to rebuild my xp netbook recently and now OCPN 3.2 does not recognize the connected serial-usb converter. It registers as a com port to xp, but is not showing up in the OCPN connection list.

I have apparently failed to include something in the new xp build, but it beats me what?

The converter is recognized by OCPN in my win8 laptop and xp desktop systems.

Any help much appreciated.

Bruce
__________________

__________________
bhcva is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2013, 15:02   #2
Registered User

Join Date: Dec 2005
Location: WNA
Boat: Dufour 35
Posts: 3,248
Re: OCPN not seeing my com port

Reading the friendly manual reveals an advice
Quote:
If the port you are looking for does not appear in the selection, write the correct port yourself in this field.
__________________

__________________
cagney is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2013, 15:21   #3
Registered User

Join Date: Feb 2009
Posts: 58
Re: OCPN not seeing my com port

thanks Cagney (I think)....I did in fact try to do that. Clicking the 'add' button does nothing on the troubled system. On the working system it brings up a box to be filled in that the xp system does not??? Is there an alternative way to add the port?

And, on the other working systems, there is no need to add anything....the port is there.

Bruce
__________________
bhcva is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2013, 04:22   #4
Registered User

Join Date: Dec 2005
Location: WNA
Boat: Dufour 35
Posts: 3,248
Re: OCPN not seeing my com port

Quote:
Originally Posted by bhcva View Post
thanks Cagney (I think)....I did in fact try to do that. Clicking the 'add' button does nothing on the troubled system. On the working system it brings up a box to be filled in that the xp system does not??? Is there an alternative way to add the port?

And, on the other working systems, there is no need to add anything....the port is there.

Bruce
Can you show a screen picture of what happens when you press the add button?
The only other similar case I can recall happened when the dialog was to small on screen. Have you tried to click/drag one of the lower corners to expand the dialog?
__________________
cagney is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2013, 07:26   #5
Registered User

Join Date: Feb 2009
Posts: 58
Re: OCPN not seeing my com port

Well, am I a little red-faced. The "connection" window on the little netbook is a small window not large enough to accomodate the 'add-on' 'box'. On the other machines the connection window opens with room in the window for the add-on 'box' to very obviously appear.

When I stretched the netbook window...voila! I should have noticed the window sizing slider on the side.

Once I added the com port, it appears automatically on later loads.

Thanks again for the prodding.

Bruce
__________________
bhcva is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 13:43.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.