Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 24-05-2011, 09:41   #1
Registered User

Join Date: Nov 2010
Posts: 62
Images: 2
No GPS/AIS Connect with Betas

I have the latest beta but this latest symptom seems to have occurred since I loaded the last Beta. I have GPS and AIS data being fed via a Shipmodul Bluetooth mux. The output manifests itself as COM12 on my W7 laptop. This configuraqtion is working fine in all respects via PolarView but for some reason it is not on OpenCPN. For OpenCPN I had to type COM12 in to the COM port dialogue as OpenCPN didn't offer COM12 up in the drop down. Any immediate/obvious reasons why I can no longer connect? Nothing else is using that port.
__________________

__________________
ktcanuck is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2011, 13:49   #2
Registered User
 
Rik-lu's Avatar

Join Date: May 2010
Location: Luxembourg
Boat: HR40
Posts: 196
Images: 2
Re: No GPS/AIS connect with Betas

1) did you restart your computer after testing with polarview ?

2) you can change your comport settings in System/hardware/devicemanager
so that it becomes comport 6 for example
__________________

__________________
Hi from Rik
Rik-lu is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2011, 14:59   #3
Registered User

Join Date: Nov 2010
Posts: 62
Images: 2
Re: No GPS/AIS connect with Betas

Both tried to no effect.
__________________
ktcanuck is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2011, 21:15   #4
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 4,878
Re: No GPS/AIS Connect with Betas

ktcanuck...

We need more info:

1. are AIS and GPS both coming muxed thru the same port?
2. If you type COM12 in the Toolbox->AIS tab, and set Toolbox->GPS for "AIS Shared", does it work?
3. Have a look at the log file. There will be some entries relating to port opening and closing. Copy and paste the relevant entries for analysis here, please.

Thanks
Dave
__________________
bdbcat is online now   Reply With Quote
Old 26-05-2011, 03:52   #5
Registered User

Join Date: Nov 2010
Posts: 62
Images: 2
Re: No GPS/AIS Connect with Betas

I used xport to switch the port and the problem resolved. Sorry guys, I forgot to close my thread. I know it doesn't explain the original prob.
__________________
ktcanuck is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ais

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2.1.0 problem with AIS/GPS input --crash! ckeijser OpenCPN 4 05-04-2016 13:58
Need Help with AIS / DSC / GPS / Chartplotter Integration JulieD Marine Electronics 19 21-11-2010 01:12
Getting the GPS Data from AIS ocean31 OpenCPN 6 06-09-2010 13:09
Problems with GPS and AIS Data in Ubuntu tebsin OpenCPN 29 04-07-2010 13:07
GPS / AIS Input to Maxsea V.10 bewitched Navigation 11 23-05-2010 20:05



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 22:21.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.