Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 19-01-2017, 13:37   #1
Registered User

Join Date: Feb 2013
Location: Port Peirce, Florida
Boat: Allegro 33
Posts: 330
NMEA Debug Window.

I am running OpenCPN 4.4.0

I experience a problem with the Debug window.
When activating "Output on this port (as Autopilot or NMEA Repeater)"
I get 2 instances of every row of input data.

If I activate a way point the output data is also displayed twice.
This can't be correct can it ?

/Hans
__________________

hasse_A is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2017, 20:21   #2
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 5,659
Re: NMEA Debug Window.

Hans...

Screenshot, please?

Thanks
Dave
__________________

bdbcat is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2017, 23:29   #3
Registered User
 
rooiedirk's Avatar

Join Date: Aug 2010
Location: Netherlands
Boat: Oneoff
Posts: 411
Re: NMEA Debug Window.

Are the colors of the lines different?
If you switch a port to output and use it as a repeater, you get the same message indeed 2x. One time as input and one time as output.
Dirk
__________________
Navigation is know where you are and what to do to get where you want.
But also: Know where you don't want to be and what to do to don't get there.
rooiedirk is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2017, 02:08   #4
Registered User

Join Date: Nov 2012
Location: Orust Sweden
Boat: Najad 34
Posts: 2,566
Re: NMEA Debug Window.

Dave.. Dirk..
On Windows. O ver 4.x
What Hasse reports is not new. Every sentence can sometimes be printed twice or more.
One way to get rid of it is to slow printing down by for example applying a filter.
Håkan
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	NMEA_debug.PNG
Views:	62
Size:	53.4 KB
ID:	139857   Click image for larger version

Name:	NMEA_debug2.PNG
Views:	50
Size:	50.6 KB
ID:	139858  

Hakan is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2017, 02:11   #5
Registered User

Join Date: Feb 2013
Location: Port Peirce, Florida
Boat: Allegro 33
Posts: 330
Re: NMEA Debug Window.

Quote:
Originally Posted by bdbcat View Post
Hans...

Screenshot, please?

Thanks
Dave
Ok, Dave. Here comes.

/Hans
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DebugWindow.jpg
Views:	77
Size:	423.6 KB
ID:	139859  
hasse_A is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2017, 02:13   #6
Registered User

Join Date: Feb 2013
Location: Port Peirce, Florida
Boat: Allegro 33
Posts: 330
Re: NMEA Debug Window.

Quote:
Originally Posted by rooiedirk View Post
Are the colors of the lines different?
If you switch a port to output and use it as a repeater, you get the same message indeed 2x. One time as input and one time as output.
Dirk
They seem both to be input since the colour is the same.
See previous post.

/Hans
__________________

hasse_A is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
nmea, wind

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NMEA debug window : changing NMEA datasource pegase22003 OpenCPN 6 29-02-2016 10:44
NMEA debug window pause button petter5 OpenCPN 1 21-12-2015 14:53
output gps data red lines in debug window melvinx OpenCPN 9 28-05-2014 11:26
DeBug vs Algae X Windjammr Spirt Engines and Propulsion Systems 8 01-01-2013 03:46
Window screen to cover a sliding window sdowney717 Construction, Maintenance & Refit 2 14-11-2012 05:59

Advertise Here


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 14:32.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.