Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 19-03-2015, 17:49   #1
Registered User
 
svtatoosh's Avatar

Join Date: Aug 2011
Location: Astoria
Boat: Alajuela 38
Posts: 104
Default vectors overide raster?

Was able to access rasters from NOAA for US west coast. Added new batch of vectors to cover British Columbia. Now I can't access Pac west coast rasters...only vectors of Pac west coast.

Do I need to pull the US west coast vectors from the directory in order to access the rasters?

Thanks!
__________________

__________________
svtatoosh is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2015, 18:16   #2
Registered User
 
transmitterdan's Avatar

Join Date: Oct 2011
Boat: Valiant 42
Posts: 4,028
Re: Default vectors overide raster?

Down at the bottom of the screen do you see blue buttons? If so, click one and you will be back in raster land. Green is vector land.
__________________

__________________
transmitterdan is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2015, 14:32   #3
Registered User
 
svtatoosh's Avatar

Join Date: Aug 2011
Location: Astoria
Boat: Alajuela 38
Posts: 104
Re: Default vectors overide raster?

Thanks Trans.

No buttons at bottom. Do have the long yellow bar with green text below indicating vector charts loaded.
Running 4.0 on a 13" Acer Windows 8. Mobile PC display. Landscape.
Display scaling issue perhaps? Display doesn't support any advanced settings.

Would a workaround involve making changes in the Directory each time I wanted to switch?

Thanks again for your assistance.

Tom
__________________
svtatoosh is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2015, 16:52   #4
Registered User
 
transmitterdan's Avatar

Join Date: Oct 2011
Boat: Valiant 42
Posts: 4,028
Re: Default vectors overide raster?

A long yellow bar suggests you have CM93 charts not the NOAA charts. If you click the yellow bar you should see the CM93 charts. You do not have to change the directories to switch back and forth between raster and vector. You only have to click the blue, green or yellow bars at the bottom just above the text line at the very bottom.

Your charts have to be in a directory (or subdirectory) listed in the Options->Charts->Chart Files. You can list all your chart directories there and they will all be found.

Do you have any directories showing in the Options->Charts->Chart Groups?
__________________
transmitterdan is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trifle: changing the very small scale default position icon ? sailorF54 OpenCPN 2 16-11-2012 12:13
raymarine e80 going back to default tuberider Marine Electronics 1 23-06-2012 09:52
What Toolbar style should be default in 3.2? JesperWe OpenCPN 10 18-06-2012 18:41
Default Sym Value in GPX Files Gaver OpenCPN 0 09-09-2010 14:03
Default notification email settings... coot Forum Tech Support & Site Help 1 02-04-2006 22:15



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 23:50.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.