Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 07-12-2012, 04:02   #1
Registered User

Join Date: Dec 2012
Posts: 1
Can't rcv NMEA instument data (TCP) for dashbord

I'm a new user. In advance sorry for poor knowledge about openCPN.

My goal is to connect a GPS and Seatalk bus to fill dashbord, so
having all relevant data in one view (my OS is Ununtu 12.04)

I made a small program which receives the GPS data and which converts seatalk data to NMEA, sending all NMEA sequences by TCP.

I built last version, 3.1.1105 and was happy to see that now also plain
TCP is supported.

The NMEA data window of openCPN shows all coming in : the GPS data like GPGLL as well as the NMEA from seatalk like IIMTW, IIMWV etc

However the NMEA from seatalk (IIxxx) is not showed in the dashbord.

Who has a suggestion to solve this problem ? Thx in advance.
__________________

__________________
gerardvdg is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 15:34   #2
Registered User
 
Viking Sailor's Avatar

Join Date: Nov 2006
Location: San Francisco Bay
Boat: Fantasia 35 - s/v Feeling Good
Posts: 1,074
Re: Can't rcv NMEA instument data (TCP) for dashbord

Sir,

You may have better luck getting a response if you re-post this question on the OpenCPN sub-forum. OpenCPN - Cruisers & Sailing Forums



__________________

__________________
Viking Sailor is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 16:07   #3
Moderator
 
Janet H's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Jan 2007
Location: Pacific NW, USA
Boat: Cape Dory 27
Posts: 6,082
Images: 5
Re: Can't rcv NMEA instument data (TCP) for dashbord

No need - we've moved it
Janet H is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2013, 12:21   #4
Registered User

Join Date: Oct 2012
Posts: 7
Re: Can't rcv NMEA instument data (TCP) for dashbord

I, too, am a new user of OpenCPN, having always used dedicated chartplotters previously, and am having the identical problem: Seatalk GPS data works on the Dashboard but not the wind rose and other nav data.

I don't find anything to tweak on the OpenCPN side.

Where do I err?


Thanks for any advice,

Kelly
s/y Backbeat
__________________
rkwright is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2013, 14:52   #5
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 4,884
Re: Can't rcv NMEA instument data (TCP) for dashbord

gerardvdg...

May we see a screenshot of your NMEA data debug window?

Thanks
Dave
__________________
bdbcat is online now   Reply With Quote
Old 09-01-2013, 04:22   #6
Registered User
 
NEVERMIND's Avatar

Join Date: Apr 2011
Location: CORSE
Boat: PRIVILEGE 12
Posts: 141
Images: 3
Re: Can't rcv NMEA instument data (TCP) for dashbord

Hi,
To set the Dashbord and inputs NMEA / SeaTalk try to see there:

Pratiques et Techniques de la Plaisance

JP
__________________

__________________
NEVERMIND is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
nmea

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 11:20.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.