Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 21-05-2015, 09:28   #1426
Registered User

Join Date: Sep 2012
Location: Baikal
Posts: 239
Re: Beta Test / Technical

Particle map in grib plugin do not work OCPN 4.1.427 (VS2013, WXW3, Windows x64)
I make a video screen
https://www.dropbox.com/s/j6rpfwwn2k...leMap.mp4?dl=0
__________________

__________________
Baikal is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2015, 14:10   #1427
Registered User

Join Date: Apr 2009
Location: Marina Del Rey
Boat: Hylas 44
Posts: 385
Re: Beta Test / Technical

Quote:
Originally Posted by Baikal View Post
Particle map in grib plugin do not work OCPN 4.1.427 (VS2013, WXW3, Windows x64)
I make a video screen
https://www.dropbox.com/s/j6rpfwwn2k...leMap.mp4?dl=0
Try this.

Code:
diff --git a/plugins/grib_pi/src/GribOverlayFactory.cpp b/plugins/grib_pi/src/GribOverlayFactory.cpp
index 0689f73..8e47fb9 100644
--- a/plugins/grib_pi/src/GribOverlayFactory.cpp
+++ b/plugins/grib_pi/src/GribOverlayFactory.cpp
@@ -1610,7 +1610,7 @@ void GRIBOverlayFactory::RenderGribParticles( int settings, GribRecord **pGR,
         total_particles = 60000;
 
     // remove particles if needed;
-    int remove_particles = (particles.size() - total_particles) / 16;
+    int remove_particles = ((int)particles.size() - total_particles) / 16;
     for(int i = 0; i<remove_particles; i++)
         particles.pop_back();
__________________

__________________
ChuckSK is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2015, 14:51   #1428
Registered User

Join Date: May 2013
Location: NSW, Australia
Boat: Richter 42
Posts: 811
Re: Beta Test / Technical

Rick,
This issue is caused by a change in the 1.13 API. I have fixed up the issue, but you need to look in the CMakeList.txt file and make sure you are running VERSION_MINOR="3" AND VERSION_PATCH="0003" but "0050" would be better as this is the latest and fixes up some other issues.

If you look in the log when ocpn_draw_pi is loaded you should see:

PlugIn Version detected: 3


Jon

Quote:
Originally Posted by rgleason View Post
Found out ocpn_draw enabled was causing v4.1.427 instant crash, disable it and opencpn 4.1.427 loads ok using v4.0 opencpn.ini. So I don't believe dedicated opencpn.ini for the two versions is needed.
Ocpn_draw failing on changes in log file

Sent from my SCH-I545 using Cruisers Sailing Forum mobile app
__________________
jongough is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2015, 23:57   #1429
Registered User

Join Date: May 2013
Location: NSW, Australia
Boat: Richter 42
Posts: 811
Re: Beta Test / Technical

Hi,
Under Linux I am now getting some assert errors when running OCPN 4.1.427. I get the following traceback when clicking on the 'Setup/Options' icon in the toolbar:
Code:
A
SSERT INFO:
../src/generic/listctrl.cpp(3367): assert "litem >= 0 && (size_t)litem < GetItemCount()" failed in SetItemState(): invalid list ctrl item index in SetItem

BACKTRACE:
[1] wxGenericListCtrl::SetItemState(long, long, long)
[2] wxSizer::Add(wxWindow*, int, int, int, wxObject*) /usr/include/wx-3.0/wx/sizer.h:1152
[3] options::CreateControls() /data/public/working area/opencpn/remote/jongough/clean/src/options.cpp:3084
[4] options::options(MyFrame*, int, wxString const&, wxPoint const&, wxSize const&, long) /data/public/working area/opencpn/remote/jongough/clean/src/options.cpp:870
[5] MyFrame::DoOptionsDialog() /data/public/working area/opencpn/remote/jongough/clean/src/chart1.cpp:4707
[6] MyFrame::DoSettings() /data/public/working area/opencpn/remote/jongough/clean/src/chart1.cpp:3887
[7] MyFrame::OnToolLeftClick(wxCommandEvent&) /data/public/working area/opencpn/remote/jongough/clean/src/chart1.cpp:3698
[8] wxAppConsoleBase::CallEventHandler(wxEvtHandler*, wxEventFunctor&, wxEvent&) const
[9] wxEvtHandler::ProcessEventIfMatchesId(wxEventTableEntryBase const&, wxEvtHandler*, wxEvent&)
[10] wxEventHashTable::HandleEvent(wxEvent&, wxEvtHandler*)
[11] wxEvtHandler::TryHereOnly(wxEvent&)
[12] wxEvtHandler::DoTryChain(wxEvent&)
[13] wxEvtHandler::ProcessEvent(wxEvent&)
[14] wxWindowBase::TryAfter(wxEvent&)
[15] wxEvtHandler::ProcessPendingEvents()
[16] wxAppConsoleBase::ProcessPendingEvents()
[17] wxApp::DoIdle()
[18] g_main_context_dispatch
[19] g_main_loop_run
[20] gtk_main
[21] wxGUIEventLoop::DoRun()
[22] wxEventLoopBase::Run()
[23] wxAppConsoleBase::MainLoop()
[24] wxEntry(int&, wchar_t**)
[25] main /data/public/working area/opencpn/remote/jongough/clean/src/chart1.cpp:795
[26] __libc_start_main
[27] _start
Jon
__________________
jongough is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2015, 08:15   #1430
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 4,494
Re: Beta Test / Technical

Hakan...

re:
Code:
Though, if I let the tools function "recreate cache" (or how it's named  in English) build the new cache the bad colors are partly there again.
Fixed in github now. You will need another cache rebuild.

Thanks. keep the bugs coming. Saves a lot of trouble when we start Beta.

Dave
__________________
bdbcat is online now   Reply With Quote
Old 22-05-2015, 10:18   #1431
Registered User

Join Date: Sep 2012
Location: Baikal
Posts: 239
Re: Beta Test / Technical

what kind of switch in the options interface?

CPN does not read S-57 charts, CM93 boot normally
After restarting the CPN reset all the settings of vector maps
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ENC.JPG
Views:	82
Size:	83.1 KB
ID:	102569   Click image for larger version

Name:	unc.JPG
Views:	82
Size:	35.3 KB
ID:	102570  

__________________
Baikal is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2015, 10:29   #1432
Registered User

Join Date: Jul 2010
Location: Monastir, Tunisia
Boat: Westerly Pentland
Posts: 1,515
Re: Beta Test / Technical

Quote:
Originally Posted by bdbcat View Post
Fixed in github now. You will need another cache rebuild.

Thanks. keep the bugs coming. Saves a lot of trouble when we start Beta.

Dave
Please check line 1 of plugins/grib_pi/src/GribOverlayFactory.cpp

Gerhard
__________________
CarCode is online now   Reply With Quote
Old 22-05-2015, 11:01   #1433
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 4,494
Re: Beta Test / Technical

Gerhard...

Wow. Wonder how that happened?

Anyway, fixed now.

Thanks
Dave
__________________
bdbcat is online now   Reply With Quote
Old 22-05-2015, 19:51   #1434
Registered User

Join Date: May 2013
Location: NSW, Australia
Boat: Richter 42
Posts: 811
Re: Beta Test / Technical

Hi,
In the current beta (4.1.427) with the introduction of the new 'OnToolbarToolDownCallback' & 'OnToolbarToolUpCallback' functions the 'SetToolbarItemState' function locks the screen as there is an assert error:

Code:
ASSERT INFO:
../src/common/tbarbase.cpp(86): assert "CanBeToggled()" failed in Toggle(): can't toggle this tool

BACKTRACE:
[1] wxToolBarToolBase::Toggle(bool)
[2] ocpnToolBarSimple::ToggleTool(int, bool) /data/public/working area/opencpn/remote/jongough/clean/src/toolbar.cpp:2014
[3] ocpn_draw_pi::OnToolbarToolDownCallback(int)
[4] ocpnToolBarSimple::OnMouseEvent(wxMouseEvent&) /data/public/working area/opencpn/remote/jongough/clean/src/toolbar.cpp:1703
[5] wxAppConsoleBase::CallEventHandler(wxEvtHandler*, wxEventFunctor&, wxEvent&) const
[6] wxEvtHandler::ProcessEventIfMatchesId(wxEventTableEntryBase const&, wxEvtHandler*, wxEvent&)
[7] wxEventHashTable::HandleEvent(wxEvent&, wxEvtHandler*)
[8] wxEvtHandler::TryHereOnly(wxEvent&)
[9] wxEvtHandler::ProcessEventLocally(wxEvent&)
[10] wxEvtHandler::ProcessEvent(wxEvent&)
[11] wxEvtHandler::SafelyProcessEvent(wxEvent&)
[12] g_closure_invoke
[13] g_signal_emit_valist
[14] g_signal_emit
[15] gtk_propagate_event
[16] gtk_main_do_event
[17] g_main_context_dispatch
[18] g_main_loop_run
[19] gtk_main
[20] wxGUIEventLoop::DoRun()
[21] wxEventLoopBase::Run()
[22] wxAppConsoleBase::MainLoop()
[23] wxEntry(int&, wchar_t**)
[24] main /data/public/working area/opencpn/remote/jongough/clean/src/chart1.cpp:803
[25] __libc_start_main
[26] _start
I have removed the statements to allow the program to run, but I cannot set the button pressed on the toolbar.

Jon
__________________
jongough is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2015, 05:52   #1435
Registered User

Join Date: Oct 2014
Posts: 91
Re: Beta Test / Technical

In the right-click "Center View..." window, I cannot edit the entries in the Latitude and Longitude fields using the keyboard. The initial entry of digits, "n", "s", space, etc. is okay, but backspace, and other editing fails.

Lat and Lon are picked up from clipboard, but not edited from the keyboard. This can be done multiple times in a session in O, but keyboard entry cannot be done after the first [right-click] "Center View...". Exit and restart O allows one-time keyboard entry into "Center View...".

Compiled from second master 4.1.427 from github yesterday (22 May) using Win 8.1, VS2013, wxWidgets 3.0.2 .


Paul
__________________
.Paul. is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2015, 07:17   #1436
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 4,494
Re: Beta Test / Technical

Baikal...

Most of your indicated bugs fixed in current github.

There is a new icon set for the toolbar manipulation tool, the "Grabber". To see the new toobar "Grabber" icon, you must copy the uidata directory from the source tree into your local build directory, as mentioned in the Windows build instructions.

The UI for the toolbar grabber changed as well.
1. Left click to hide toolbar.
2. Right click to switch to 4-way drag arrow.
3. Single left click on 4-way arrow toggles orientation.
4. Right click on 4-way arrow switches back to grabber.


I did not understand the first point in your video... More info, please?


Thanks for the reports.
Dave
__________________
bdbcat is online now   Reply With Quote
Old 23-05-2015, 07:18   #1437
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 4,494
Re: Beta Test / Technical

jon...

Tool toggle assert fixed in github.

Please test and report.

Thanks
Dave
__________________
bdbcat is online now   Reply With Quote
Old 23-05-2015, 07:53   #1438
Registered User
 
rgleason's Avatar

Join Date: Mar 2012
Location: Boston, MA
Boat: 1981 Bristol 32 Sloop
Posts: 7,646
Re: Beta Test / Technical

Trying to reconfig for v4.1.427 compile. Found I had a wxWidgets2.8.12 problem...
Have changed all my Environment Path to point to wxWidgets 3.0.2 and rebooted and have removed OpenCPN locally and cloned again. Now cmake is showing wxWidgets 3.0.2 paths correctly, but there is some other problem in the window below.

Is there an easy fix, or should I upgrade Cmake and VS to 2013 and start that over? Thanks.

PS I am keeping the wxWidget 2.8.12 setup on my other computer to be able to compile O 3.2.2 and 4.0 and those versions of the plugins.

PSS Followed these two github links to update the "upstream" worked very nicely.
https://help.github.com/articles/syncing-a-fork/
https://help.github.com/articles/fork-a-repo/
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Cmake2.8.9.jpg
Views:	97
Size:	398.1 KB
ID:	102602  
__________________
rgleason is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2015, 03:13   #1439
Registered User

Join Date: Sep 2012
Location: Baikal
Posts: 239
Re: Beta Test / Technical

Quote:
Originally Posted by bdbcat View Post
Baikal...
I did not understand the first point in your video... More info, please?


With the rapid and the usual pan hangs at which kind of goes back to the previous step pan.

It is also observed decrease in performance may hang when panning because of this.

And the most important thing he noticed recently spot soundings on the S-57 charts are not in their places. At different charts of different displacement met the offset up to 30 meters. This issue also features in release 4.0
The image and the original ENC as it appears in CPN
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	spotsoudings.jpg
Views:	101
Size:	62.5 KB
ID:	102645  
__________________
Baikal is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2015, 05:41   #1440
Registered User

Join Date: Sep 2012
Location: Baikal
Posts: 239
Re: Beta Test / Technical

a test piece of S57 chart to reproduce the problem with depth soundings
52 15.0623 N 104 22.0013 E
https://www.dropbox.com/sh/5bp3i9d3i...su6sV64za?dl=0
__________________

__________________
Baikal is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Beta Marine Diesel michaelmrc Engines and Propulsion Systems 48 23-03-2016 14:44
Need some technical advice....antennas. Just a Tinch Marine Electronics 15 01-12-2007 16:57
Blue Sea Systems Technical Brief GordMay Electrical: Batteries, Generators & Solar 0 16-03-2007 05:16
technical difficulties witchcraft The Sailor's Confessional 1 30-05-2005 15:09
Dow Corning Technical Manual GordMay The Library 0 12-04-2005 17:25


Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 07:19.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.