Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 04-05-2015, 21:34   #1396
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 4,494
Re: Beta Test / Technical

Hakan....

I could never reproduce the "funny" display problem reported. But I see something suspicious..

Will you please try the following patch at cm93.cpp, line 4900

Code:
void cm93compchart::SetVPParms ( const ViewPort &vpt )
{
    // need to recompute the cm93 cell when switching quilting off
//    if((m_vpt.b_quilt && !vpt.b_quilt) || !m_pcm93chart_current) {
        ViewPort vp = vpt;
        AdjustVP ( m_vpt, vp );
//    }
}
Note the commented lines to force "AdjustVP() always.

Thanks
Dave
__________________

__________________
bdbcat is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2015, 00:30   #1397
Registered User

Join Date: Nov 2012
Location: Orust Sweden
Boat: Najad 34
Posts: 1,645
Re: Beta Test / Technical

Dave..
I think your sense was correct.
I've tried your patch back and forth a couple of times and the "funny" display bug was reproduced wo the patch and I never saw it using the patch.

Many thanks
Håkan
__________________

__________________
Hakan is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2015, 01:41   #1398
Registered User

Join Date: Nov 2012
Location: Orust Sweden
Boat: Najad 34
Posts: 1,645
Re: Beta Test / Technical

Dashboard report:
4.1.427, wxWidgets 3.0
WinXP/W7: (VC2010 build)

If I ad a instrument to the panel it's resized accordingly.
If I remove a instrument the panel frame it's not shrinking accordingly and I can't resize the panel using the mouse anymore. (The mouse pointer is changed to a double arrow but dragging has no effect)
Also is the panels empty space sometimes filled with transparent left over from other windows. See shot)

This is valid for 4.1.427, wxWidgets 3.0.
In 4.0.0 resizing is as normal.

Håkan
BTW: Do you want me to report things like this in the Tracker also for the alpha/beta version please let me now.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	dach_panel.jpg
Views:	79
Size:	146.1 KB
ID:	101436  
__________________
Hakan is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2015, 10:40   #1399
Registered User

Join Date: Nov 2012
Location: Orust Sweden
Boat: Najad 34
Posts: 1,645
Re: Beta Test / Technical

All my BSB (KAP) raster charts has got strange colours in ver 4.1.427 wx3.0.
It's valid both in WinXP and W7. (Built in VC2010)
Pls see one example in attached shots. The first from ver 4.1.427 and second the same chart file using O 4.0
KAP header:
Code:
BSB/NA=93 Skagerrak Östra delen
    NU=93,RA=9213,13346,DU=300
KNP/SC=200000,GD=WGS84
    PR=MERCATOR,PP=0.000000,PI=UNKNOWN
    SP=UNKNOWN,SK=0,UN=METERS,SD=MEAN LOW WATER,DX=16.93,DY=16.93
CED/SE=2002,RE=1,ED=05/09/02
VER/1.1
OST/1
REF/1,743,1638,59.166666667,9.666666667
REF/2,7629,1639,59.166666667,11.666666667
REF/3,7629,12552,57.500000000,11.666666667
REF/4,3039,1638,59.166666667,10.333333611
REF/5,5334,1639,59.166666667,11.000000556
REF/6,7630,6066,58.500000000,11.666667778
REF/7,5335,6066,58.500000000,11.000001111
REF/8,3038,6066,58.500000000,10.333334722
REF/9,743,6066,58.500000000,9.666668333
REF/10,744,12552,57.500000000,9.666668611
REF/11,3038,12552,57.500000000,10.333335556
REF/12,6482,12552,57.500000000,11.333335833
PLY/1,59.332179901,9.581898891
PLY/2,59.332729917,11.996429202
PLY/3,57.450118046,11.996647315
PLY/4,57.449850863,9.581536181
DTM/0.000000,0.000000
IFM/4
RGB/1,255,255,255
RGB/2,59,43,47
RGB/3,255,0,0
RGB/4,188,232,254
RGB/5,64,255,64
RGB/6,250,214,231
RGB/7,255,255,0
RGB/8,0,150,227
RGB/9,240,241,159
RGB/10,192,180,159
RGB/11,107,196,253
RGB/12,226,245,255
RGB/13,237,232,206
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	O4_1_427.jpg
Views:	71
Size:	427.9 KB
ID:	101952   Click image for larger version

Name:	O_4_0.jpg
Views:	75
Size:	413.9 KB
ID:	101953  

__________________
Hakan is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2015, 13:53   #1400
Registered User

Join Date: Nov 2012
Location: Orust Sweden
Boat: Najad 34
Posts: 1,645
Re: Beta Test / Technical

More strange dashboard behavior after wx3.0. This is in win7 only, neither of my XP nor Ubuntu.
Instrument 13, ID_DBP_D_DPT, is not showing, something else is loaded instead. What's shown instead of the depth diagram is somewhat randomized. Well, once the list is made the same pattern is repeated every time O is started but if I rebuild the list it can change in what's shown instead of the depth. And it doesn't matter if I compose the instrument list by the settings or it's built from the config file.
See attached picture made from this config set:
Code:
DashboardCount=1
  DepthUnit=3
  [PlugIns/Dashboard/Dashboard1]
  Name=22c30000-c6e7-4ca0-bbf7-111e47a2ffff
  Caption=Instrumentpanel
  Orientation=V
  InstrumentCount=10
  Instrument1=0
  Instrument2=1
  Instrument3=5
  Instrument4=3
  Instrument5=6
  Instrument6=31
  Instrument7=13
  Instrument8=12
  Instrument9=19
  Instrument10=22
Is it MS Win7 that don't understand number 13 in a enum list or what's happening?
Håkan
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	dashboard.jpg
Views:	62
Size:	33.9 KB
ID:	102026  
__________________
Hakan is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2015, 04:43   #1401
Registered User
 
rgleason's Avatar

Join Date: Mar 2012
Location: Boston, MA
Boat: 1981 Bristol 32 Sloop
Posts: 7,637
Re: Beta Test / Technical

I remain completely amazed at this community, the multiple pronged efforts, persistence, patience, dedication, diversity of interests and cooperation are all good healthy signs. Thank you all, OpenCPN users/programmers. Bravo! You are all Champs.
__________________
rgleason is online now   Reply With Quote
Old 14-05-2015, 08:10   #1402
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 4,494
Re: Beta Test / Technical

Hakan...

Regarding dashboard problems in 4.1.427:

Will you try your various configurations in English, just to eliminate some possibility of strange locale problems with wx3?

Thanks
Dave
__________________
bdbcat is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2015, 12:15   #1403
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 4,494
Re: Beta Test / Technical

Hakan/Rick...

Windows OpenGL color problem on raster charts corrected in github now. You will need to rebuild your raster chart cache...

Thanks
Dave
__________________
bdbcat is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2015, 02:16   #1404
Registered User

Join Date: Nov 2012
Location: Orust Sweden
Boat: Najad 34
Posts: 1,645
Re: Beta Test / Technical

Quote:
Originally Posted by bdbcat View Post
Hakan/Rick...

Windows OpenGL color problem on raster charts corrected in github now. You will need to rebuild your raster chart cache...

Thanks
Dave
Dave..
Yes it's better but not completely solved. All charts where good at first but then it partly returned, see picture. I haven't been able to find a pattern for when the colors are changed but it may be connected to viewing transverse Mercator charts and then back to Mercator??
The red squares on the picture are some transverse M charts.
And, yes, the old cache was deleted.

Håkan
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	O4_1_427.jpg
Views:	68
Size:	427.5 KB
ID:	102135  
__________________
Hakan is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2015, 05:51   #1405
Registered User

Join Date: Feb 2010
Location: On the go. Not in Prague.
Posts: 3,903
Re: Beta Test / Technical

Source builders...
We did a little more cleanup and moved all the DLL dependencies under the buildwin folder.
In case you are going to create the installation package and already have everything set up from the past, please move the wxWidgets folder under buildwin folder.
The archives with the dependencies were updated so in case you are going to download them from now on, no action is needed.
The current folder structure for the binary dependencies looks like this:
Code:
<opencpn_source>\buildwin\
├── crashrpt
│   ├── CrashRpt1402.dll
│   ├── CrashRpt1402.lib
│   ├── CrashSender1402.exe
│   └── dbghelp.dll
├── ocpn_gltest1.exe
├── vc
│   ├── msvcp120.dll
│   └── msvcr120.dll
└── wxWidgets
    ├── locale
    │   └── *.mo
    └── wx*30u_*_vc_custom.dll
Thanks

Pavel
__________________
nohal is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2015, 08:51   #1406
Registered User
 
rgleason's Avatar

Join Date: Mar 2012
Location: Boston, MA
Boat: 1981 Bristol 32 Sloop
Posts: 7,637
Re: Beta Test / Technical

Pavel,

I will make the changes you note above.

I just git fetched Opencpn, and compiled, and noted when I ran cmake --build . that there were lines with path to "C:\wxWidgets-2.8.12" (probably because I have not changed my environment paths), however it does compile and run versions > v4.1.412.

Should I change the env path to "wxwidgets 3.0.2" which is also available on my drive?

Question: Will that cause troubles with compiling plugins for earlier versions of O that depended on "wxWidgets-2.8.12" ??? Asking another way, are the Plugin API dependent on the version of wxWidgets?

Note: I am currently running VS2010 as before, but I have applied

"(In case you are using Visual Studio 2010, use OpenCPN_buildwin-vc10.7z instead) and extract the archive into your toplevel OpenCPN source directory created by the clone operation above."

from the Development Manual - Compiling Windows - Section 3.1

I suppose I should move to VS2014 and current Cmake, POedit, etc but I don't know if I should uninstall those first or just install the new ones.

Correction: I need to make the changes you suggest above to get it to compile, because I am now missing necessary wxwidgets...will do it now.
__________________
rgleason is online now   Reply With Quote
Old 15-05-2015, 09:04   #1407
Registered User
 
rgleason's Avatar

Join Date: Mar 2012
Location: Boston, MA
Boat: 1981 Bristol 32 Sloop
Posts: 7,637
Re: Beta Test / Technical

Under buildwin directory I also have NSIS_Unicode.
I moved wxwidgets directory to buildwin and it compiles and installs properly now.
I no longer have lines to wxwigets 2.8.12 even though I did not change the path env variable. Now when installing there is less hesitation, and it completes and Opencpn loads.

Later: Opencpn seems to have installed properly and is working.
__________________
rgleason is online now   Reply With Quote
Old 16-05-2015, 08:51   #1408
Registered User

Join Date: Nov 2012
Location: Orust Sweden
Boat: Najad 34
Posts: 1,645
Re: Beta Test / Technical

Quote:
Originally Posted by bdbcat View Post
Hakan...

Regarding dashboard problems in 4.1.427:

Will you try your various configurations in English, just to eliminate some possibility of strange locale problems with wx3?

Thanks
Dave
Dave...
Please explain "various configurations in English" it may be I don't understands it completely.
I did change my language to English US in OCPN on the W7 PC and there was no difference in Dashboard for what's shown instead of instrument 13. It's still like my picture above.
Are there more tests I can do to trace it?
Håkan
__________________
Hakan is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2015, 09:53   #1409
Registered User

Join Date: Nov 2012
Location: Orust Sweden
Boat: Najad 34
Posts: 1,645
Re: Beta Test / Technical

Quote:
Originally Posted by Hakan View Post
Dave..
Yes it's better but not completely solved. All charts where good at first but then it partly returned, see picture. I haven't been able to find a pattern for when the colors are changed but it may be connected to viewing transverse Mercator charts and then back to Mercator??
The red squares on the picture are some transverse M charts.
And, yes, the old cache was deleted.

Håkan
Dave..
I may have cached a repeatable pattern;

1. Empty the raster cache and the colors are normal.
2. Zoom in and out between various raster charts, so that a cache is built.
3. View vector charts or transverse Mercator charts so that pure Mercator are not showed.
4. Back to raster charts and now some or all are in the false colors.
5. Empty the raster cache and the colors are normal. - Back to 2....
And so on....

(I've pulled Git updates 30 minutes ago and have reorganized my repository according to Pavels instructions above.)

Håkan
__________________
Hakan is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2015, 20:06   #1410
Registered User
 
rgleason's Avatar

Join Date: Mar 2012
Location: Boston, MA
Boat: 1981 Bristol 32 Sloop
Posts: 7,637
Re: Beta Test / Technical

Will ugrading a Win7 machine with VS2013, most current cmake, poedit, etc + wxwidgets 3.0.2 result in not being able to compile plugins for 3.2.2 or 4.0?

Is there backward compatibility to wxWidgets 3.0.2?

I need to know this before I go willy nilly change stuff.

Thanks.
__________________

__________________
rgleason is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Beta Marine Diesel michaelmrc Engines and Propulsion Systems 48 23-03-2016 14:44
Need some technical advice....antennas. Just a Tinch Marine Electronics 15 01-12-2007 16:57
Blue Sea Systems Technical Brief GordMay Electrical: Batteries, Generators & Solar 0 16-03-2007 05:16
technical difficulties witchcraft The Sailor's Confessional 1 30-05-2005 15:09
Dow Corning Technical Manual GordMay The Library 0 12-04-2005 17:25


Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 19:52.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.