Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 25-05-2013, 07:55   #991
Registered User

Join Date: Nov 2012
Location: Orust Sweden
Boat: Najad 34
Posts: 1,645
Re: Beta Test / Technical

Beta 3.3.424 CM93 text handling bug. WIN32

There are occational text print failures for some _texto elements in CM93 charts. Please see attached pdf for describtion and illustrations.

I've been sailing with this version for a couple of days now without any other comments, so far.

Håkan
Attached Files
File Type: pdf 3.3.424_textBug.pdf (99.8 KB, 51 views)
__________________

__________________
Hakan is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2013, 18:29   #992
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 4,494
Re: Beta Test / Technical

Hakan...

Thanks for the catch. This is a real bug in github master. It happens when the correct printed object or place name is less than 6 characters. Simple fix, and will be in github master very soon.

Dave
__________________

__________________
bdbcat is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2013, 12:15   #993
Registered User

Join Date: Nov 2012
Location: Orust Sweden
Boat: Najad 34
Posts: 1,645
Re: Beta Test / Technical

Dave..
And thanks for the fix. I pulled a new update an hour ago and now for example the name "Ven" is correct. Very good.
Håkan
__________________
Hakan is offline   Reply With Quote
Old 31-05-2013, 07:44   #994
Registered User

Join Date: May 2013
Posts: 2
Re: Beta Test / Technical

TCP input and output on same ip / port

First post so sorry if this has been asked before.

Trying to connect to opencpn with TCP for input and output on same ip and port, input being AIS data and output being autopilot. (due to a specific use)

This outputs fine but doesn't read the input.... i've looked in the code and it seems to suggest that you can only have a tcp connection that is either input or output but not both (a comment states this but also the code suggests this, OnServerSocketEvent only allows a connection). Can someone confirm this?

Also if this is the case, is this going to be modified in the future?

Many Thanks
__________________
fdart is offline   Reply With Quote
Old 31-05-2013, 08:13   #995
Registered User

Join Date: Feb 2010
Location: On the go. Not in Prague.
Posts: 3,905
Re: Beta Test / Technical

fdart...
Yes. And of course a patch to change it is welcome. as well as one allowing multiple clients on the same port.

Pavel
__________________
nohal is offline   Reply With Quote
Old 31-05-2013, 09:01   #996
Registered User

Join Date: May 2013
Posts: 2
Re: Beta Test / Technical

Ok, thanks Pavel.

I will have a look into whats required and see how much spare time i have.
__________________
fdart is offline   Reply With Quote
Old 31-05-2013, 09:56   #997
Registered User

Join Date: Nov 2012
Location: Orust Sweden
Boat: Najad 34
Posts: 1,645
Re: Beta Test / Technical

Ver 3.3.424 git pull from May 30, hang report
> Win32,XP no OPENGL 1 G memory.
> When on my navigation laptop I try to open the route handling meny OCPN hangs or shall I call it wait for the hour glass. I have tried to be patient but after 30 minutes no change so I've to force OCPN down. It only affects OCPN not the rest of the PC system.
> It happens when using 3.3.424 but not on 3.2.2, everything else is equal. There are some rather extensive tracks witch could cause the hang-up?
> I don't happens using the same 3.3.424 version my other laptop but there are no tracks.
> The crash report function is deactivated as of Dave's advice from post Beta Test / Technical
> Please find zipped log, ini and navobj.xml attached.

If you want more data please revert.
Håkan
Attached Files
File Type: pdf opencpn3.3.424_hang.zip.pdf (259.5 KB, 21 views)
__________________
Hakan is offline   Reply With Quote
Old 31-05-2013, 20:54   #998
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 4,494
Re: Beta Test / Technical

Hakan...

The apparent hang is indeed caused by the large tracks in the navobj.xml file.
Clearly, there is more work to be done with large track support. We are discussing some related design issues on this topic, so the code is not yet complete.

If you need to see this track in 3.3.424, try to load it from a layer, and report results here. I think this will be much faster.

Thanks
Dave
__________________
bdbcat is offline   Reply With Quote
Old 31-05-2013, 22:24   #999
Registered User

Join Date: Nov 2012
Location: Orust Sweden
Boat: Najad 34
Posts: 1,645
Re: Beta Test / Technical

Dave..
Ok, thanks. A few comments:
I see the tracks all the time no problem. The program runs fine, and open and close, with the track growing since close to two month. And there are some older visible tracks as well. It don't seem to disturb at all. It is only when I try to open the route window it hangs. And, again, there is a difference from 3.2.2. Using that version I can open the route window and make a copy or edit the track.
Håkan
__________________
Hakan is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2013, 21:43   #1000
Registered User

Join Date: Sep 2012
Location: Baikal
Posts: 239
Re: Beta Test / Technical

The library display the S-52 has inconsistencies and errors in the objects of obstacles.

Who is in charge of S-57, S-52?
Tell her in PM email I will send you maps and explanations
__________________
Baikal is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2013, 06:01   #1001
Marine Service Provider
 
bdbcat's Avatar

Join Date: Mar 2008
Posts: 4,494
Re: Beta Test / Technical

PM sent

Dave
__________________
bdbcat is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2013, 22:47   #1002
Registered User
 
Surveyor's Avatar

Join Date: Mar 2010
Location: Ft. Pierce, FL - Bislig, Philippines - Gladstone QLD
Boat: 1968 Alberg 30 #329
Posts: 451
Re: Beta Test / Technical

Probably not a big deal and could be related to the not having any real instruments connected but...

In Dashboard the "clock" title is being over written or truncated somehow. Instead of "Clock" it says "Suock" with a defined white line between the u and o. See attached.

__________________
Jim - Bahala na!
http://svcookie.blogspot.com/
KK4GGF
Surveyor is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 17:09   #1003
Registered User
 
yachtvalhalla's Avatar

Join Date: Aug 2009
Location: Philippines
Boat: Fuji 32 Ketch
Posts: 441
Re: Beta Test / Technical

Quote:
Originally Posted by Surveyor View Post
Probably not a big deal and could be related to the not having any real instruments connected but...

In Dashboard the "clock" title is being over written or truncated somehow. Instead of "Clock" it says "Suock" with a defined white line between the u and o.
Not on mine.

Terry
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	13 06 10 07 04 48.jpg
Views:	60
Size:	98.7 KB
ID:	62214  
__________________
VALHALLA's Mooring Page
yachtvalhalla is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 18:02   #1004
Registered User

Join Date: Feb 2011
Posts: 377
Re: Beta Test / Technical

On mine the CLOCK is OK and in UTC. Windows 7, as I said previously the only problem I found with version 3.3.604 is the disappearing name of the route that I did created.
Bye
__________________
P_Dub is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 18:55   #1005
Registered User
 
yachtvalhalla's Avatar

Join Date: Aug 2009
Location: Philippines
Boat: Fuji 32 Ketch
Posts: 441
Re: Beta Test / Technical

Quote:
Originally Posted by P_Dub View Post
On mine the CLOCK is OK and in UTC. Windows 7, as I said previously the only problem I found with version 3.3.604 is the disappearing name of the route that I did created.
Bye
I am using W7 Ultimate and do not have a 'diappearing name'. When I create a route and open the Properties, I enter a name for the route. (I also rename the waypoints so they will be unique and not duplicate waypoints in other routes).

Exporting the route to a saved location automatically includes the name of the route I have given it.

If I delete the route from the screen and re-import it the route has the originally given name.

Is this what you are doing?

Terry
__________________

__________________
VALHALLA's Mooring Page
yachtvalhalla is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Beta Marine Diesel michaelmrc Engines and Propulsion Systems 48 23-03-2016 14:44
Need some technical advice....antennas. Just a Tinch Marine Electronics 15 01-12-2007 16:57
Blue Sea Systems Technical Brief GordMay Electrical: Batteries, Generators & Solar 0 16-03-2007 05:16
technical difficulties witchcraft The Sailor's Confessional 1 30-05-2005 15:09
Dow Corning Technical Manual GordMay The Library 0 12-04-2005 17:25


Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 10:20.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.