Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 05-04-2010, 18:33   #16
Registered User
 
KatKokomo's Avatar

Join Date: Aug 2009
Location: Asia
Boat: Quasar 50, catamaran
Posts: 79
Thanks again for all your input. I found the problem.
I hooked up 12 V right to the Hydr. Pump and the pump is working fine.
I have a power drop between input and output going to the drive motor. The output to the motor is only 6-7 Volt which is not enough to run the motor. Raymarine needs to repair (under warranty) the circuit board which is responsible for the power drop.
We will sail the 600 NM to Panama w/o Autopilot and get the repair done in Panama.
You all were a big help.
Peter
__________________

__________________
KatKokomo is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2010, 08:24   #17
Do… or do not
 
s/v Jedi's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Feb 2009
Location: in paradise
Boat: Sundeer 64
Posts: 9,198
I think you need a unit with more power, able to supply more current to the hydraulic drive. The current unit is probably rated okay because the fuses didn't blow, but not able to supply max. power for extended periods.

cheers,
Nick.
__________________

__________________
s/v Jedi is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2010, 13:04   #18
tzt
Registered User

Join Date: Apr 2010
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by KatKokomo View Post
The output to the motor is only 6-7 Volt which is not enough to run the motor.
Peter
You will find that every Ray pilot (pun intended) will only output around those values (6-7v) - to get the real reading hit +10 or -10 three times in a row quickly. Pressing once or even a couple times slowly will not result in the maximum output being achieved from the cc.

The three presses quickly lets the cc know that we need a change, NOW. The voltage should ramp up to ships main at that point. The lower voltages are normal as usually we are making smaller corrections.

Your SPX30 is at v1.20? Start there, you can check the cc version by holding standby for a few seconds, maybe 10 seconds or so - past the CAL and into an alternating display that shows you display FW and SW of the cc.
__________________
tzt is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2010, 07:39   #19
Registered User
 
KatKokomo's Avatar

Join Date: Aug 2009
Location: Asia
Boat: Quasar 50, catamaran
Posts: 79
Thanks.
I have an address in Panama that is doing warranty work for Raymarine.
I just need to get there.
__________________

__________________
KatKokomo is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
autopilot

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thumbs Down to Raymarine Support for ST6002 Wheel Drive sailorboy1 Product or Service Reviews & Evaluations 23 12-07-2011 05:53
Urgent - Getting Info to / from Haiti LeeSailor Cruising News & Events 5 15-01-2010 13:22
Autopilot Problems R_C Marine Electronics 2 09-01-2010 17:55
URGENT WARNING - ALL READ GordMay Forum News & Announcements 32 02-05-2008 15:08
URGENT ssullivan General Sailing Forum 2 22-04-2008 12:27



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 14:20.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.