Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 19-06-2011, 05:51   #1
Senior Cruiser
 
reiner's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Jun 2010
Location: Brisbane
Boat: 39ft Challenger and a 16ft Scruffie " Oma Martha"
Posts: 266
Images: 6
Simrad TP 32 problem

No wind to day so I thought i play with my Simrad autopilot which we never managed to setup right. After reading the Instructions I found all the positions of the pilot are pretty right. Not quiet 90 degrees to the Tiller and not 100% horizontal but it should be good enough. It is fixed to the tiller at 18inches from the ruder insert point.
It has 9 settings for course correction and we went trough all of them.....we still do the zigzag...... slow in 1 and fast in 9.
I don't know how accurate the fastening points have to be and if that could be the problem . Or the unit is just faulty. I pulled it apart and it looks all good. The grease in there is clean and the belt doesn't slip.
Any ideas out there?
Thanks
__________________

__________________
reiner is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2011, 06:13   #2
Registered User
 
sabray's Avatar

Join Date: Aug 2008
Location: Wash DC
Boat: PETERSON 44
Posts: 3,169
Check the voltage. Some of these are sensitive to drops below a point. Autohelm was notorious for this. Everything looked good except it wasn't if it wasn't getting the juice it wanted.
__________________

__________________
sabray is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2011, 06:39   #3
Registered User

Join Date: Jun 2009
Posts: 239
Re: Simrad TP 32 problem

It is very easy to over correct. After you set your course let it settle in. Hit the adjust button you need to correct to once or twice then wait and let it settle. continue to adjust the same way.
__________________
s/vfootloose is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2012, 11:39   #4
Registered User
 
lateral's Avatar

Join Date: Apr 2011
Location: NZ
Boat: S34 Bob Stewart - 1959 Patiki class. Re--built by me & good mate.
Posts: 703
Re: Simrad TP 32 problem

Old thread revive.
I notice that Simrad has released new SW/FW for the TP32. Anybody know if it makes the unit any "smarter"? You have to install with the software on a micro SD via a MFD
(NS series) or via ST10 USB cable connector and PC. ST10 ain't cheap at 178$'s!
Durn!
__________________
lateral is online now   Reply With Quote
Reply

Tags
simrad

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Battery-Charging Regulator Problem ? MasterVolt Problem ? RJV Electrical: Batteries, Generators & Solar 18 06-11-2011 23:53
Raymarine vs Simrad dakno Marine Electronics 9 09-02-2011 13:54
My Simrad TP 10 irwin28 Navigation 2 19-09-2010 13:57
For Sale: Simrad WP 32 with Remote Watercolor Classifieds Archive 13 09-01-2010 16:29
Is Simrad Still in Business? Invitation Navigation 4 09-09-2009 06:07



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 11:36.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.