Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 10-08-2013, 15:56   #1
Registered User
 
sailcruiser's Avatar

Join Date: Aug 2011
Boat: S2 11.0A 36'
Posts: 763
Raymarine ST50 wind display troubles

Hi all, I have a puzzling issue with the wind display. It is loaded with what I assume is condensation. I did read the manual which instructs you to turn the light on to its brightest setting to clear this.

My problem is I can't get any light to come on at all. I think the display is screwy because with this connected within the seatalk network we had all sorts of gremlins and auto helm wouldn't engage.

Can anyone advise some ideas on how to dry this out and determine if its dead without a functional light?
SC
__________________

__________________
sailcruiser is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 16:58   #2
Senior Cruiser
 
senormechanico's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Aug 2003
Boat: Dragonfly 1000 trimaran
Posts: 5,832
Re: Raymarine ST50 wind display troubles

It's relatively easy to open up from the back.
Leave it open for a day or use a hairdryer on low.
__________________

__________________
Memento,homo, quia pulvis es, et in pulverem reverteris.
senormechanico is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2013, 14:58   #3
Registered User
 
sailcruiser's Avatar

Join Date: Aug 2011
Boat: S2 11.0A 36'
Posts: 763
Now dry and still dead. Is there anything I can do short of contact Raymarine and replace the display? There are some on eBay but ouch for older models.
SC
__________________
sailcruiser is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2013, 15:13   #4
Senior Cruiser
 
roverhi's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Aug 2005
Location: Kona, Hawaii, Carlsbad, CA
Boat: 1969 Pearson 35 #108 & 1976 Sabre 28
Posts: 6,006
Send a message via Yahoo to roverhi
Re: Raymarine ST50 wind display troubles

FWIW, the ST60 Plus masthead unitl works with the the ST50 display. A friend was having issues with his ST50 mast head unit which is NLA and, according to Raymarine, not compatible with the ST60 masthead unit. He borrowed my ST60 plus masthead unit and it worked fine with the ST50 display. Not guaranteed, but it's possible that an ST60 display will work with your ST50 mast head unit. Might save you the cost of replacing the masthead unit.
__________________
Peter O.
'Ae'a Pearson 35
roverhi is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2013, 16:46   #5
Registered User
 
sailcruiser's Avatar

Join Date: Aug 2011
Boat: S2 11.0A 36'
Posts: 763
Quote:
Originally Posted by roverhi View Post
FWIW, the ST60 Plus masthead unitl works with the the ST50 display. A friend was having issues with his ST50 mast head unit which is NLA and, according to Raymarine, not compatible with the ST60 masthead unit. He borrowed my ST60 plus masthead unit and it worked fine with the ST50 display. Not guaranteed, but it's possible that an ST60 display will work with your ST50 mast head unit. Might save you the cost of replacing the masthead unit.
Thanks roverhi! I guess it is worthwhile to at least ask the question.
SC
__________________
sailcruiser is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 23:41.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.