Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 01-09-2010, 11:33   #1
Registered User
 
SV Demeter's Avatar

Join Date: Dec 2009
Location: Cruising Eastern Caribbean
Boat: Wauquiez Amphitrite 43- Demeter
Posts: 1,164
Raymarine ST 80 Wind Problems

Just read the thread on the ST60 wind problem and am wondering if anyone cancomment on the ST 80 wind units. I have anumber of themultifuntion displays and a wind unit and about the only part that works well is the depth. My electical guy tells me that the ST 80 line was discontinued and that they are notorious for issues so I will likely just end up replacing with a more reliable set but I figured I would try here first.

Problem: Wind angle needle does not move. Speed appears to work but not direction. The needle just sort of vibrates but does not change. Calibration seems to have no effect. The AWI wand has a lot of pins. Is it worth sending to Raymarine?

I guess my next thread will be What instrument package? I dont race but I do want to have Wind, Depth, and speed info. The ST 60+ line seems to offer all the data I want but I would like something more reliable.
__________________
SV Demeter is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 12:01   #2
Senior Cruiser
 
Vasco's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Apr 2004
Location: Toronto
Boat: CS36Merlin, "La Belle Aurore" Ben393 "Breathless"
Posts: 7,130
I have had no luck with my ST80 wind. Works a bit better than yours. Speed always ok. Direction is sometimes ok other times 30 or 40 deg off. During commissioning they replaced two display units. Thought the third was working ok but a year later the problems started. I have given up. I have B & G on my other boat, 15 years and still working fine!
__________________
Rick I
Toronto in summer, Bahamas in winter.
http://groups.yahoo.com/group/beneteau393/
Vasco is online now   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 12:43   #3
Registered User
 
SV Demeter's Avatar

Join Date: Dec 2009
Location: Cruising Eastern Caribbean
Boat: Wauquiez Amphitrite 43- Demeter
Posts: 1,164
B and G huh? Okay anyone have any longterm experience with the wireless Tacktic units?
__________________
SV Demeter is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
raymarine

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Raymarine Bi-Data Transducer Problems off-the-grid Marine Electronics 1 12-05-2010 17:06
Raymarine Problems Paolo Marine Electronics 31 11-11-2009 07:02
Raymarine E Series Problems rabend Marine Electronics 41 17-06-2009 19:00
Raymarine 425 Chart plotter problems. sailvi767 Marine Electronics 0 11-10-2007 05:52



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 18:13.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.