Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 31-12-2017, 13:59   #1
Registered User
 
BigAl.NZ's Avatar

Join Date: Sep 2008
Location: Auckland, NZ
Boat: Hood 38 - Waiquez
Posts: 121
Raymarine Axiom Pro 9" GPS signal sometimes lost

Hi Guys,

I have a new Raymarine Axiom Pro with build in 10Khz GPS antenna. For the most part it works well, but occasionally the GPS signal is lost (I know this because an alarm message comes up on screen).

This happens seemingly random for a few minutes every 3-4 hours and then it seems to sort itself out.

Admittedly there is some shielding from the solar panels, but even so I would have thought it would be still getting a strong signal.

Anyone else with a Axiom / Axiom Pro have any experience with this? I can buy the external antenna and put it on the radar arch - but that's another couple of hundred.


https://imgur.com/a/sQP1T

Cheers

-Al
BigAl.NZ is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2018, 17:57   #2
Registered User

Join Date: Jun 2018
Posts: 1
Re: Raymarine Axiom Pro 9" GPS signal sometimes lost

Hi Al,

I installed the axiom pro 12 in my 15m launch in December 2017, I have solar panels on the roof and the internal GPS signal is continually dropping out. I have had the Raymarine tech look at it and updated the software numerous times. The tech fitted a temporary external antenna and the GPS signal never dropped out again. Shame that the internal antenna was not good enough to do the job and the external antennas are bloomin expensive.
BernieSon is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2018, 02:44   #3
Registered User
 
BigAl.NZ's Avatar

Join Date: Sep 2008
Location: Auckland, NZ
Boat: Hood 38 - Waiquez
Posts: 121
Re: Raymarine Axiom Pro 9" GPS signal sometimes lost

Quote:
Originally Posted by BernieSon View Post
Hi Al,

I installed the axiom pro 12 in my 15m launch in December 2017, I have solar panels on the roof and the internal GPS signal is continually dropping out. I have had the Raymarine tech look at it and updated the software numerous times. The tech fitted a temporary external antenna and the GPS signal never dropped out again. Shame that the internal antenna was not good enough to do the job and the external antennas are bloomin expensive.
Yeah I ended up doing the same as you (got the RA150 from memory which is a external antenna and GPS I think). Works a treat now.

Another person I spoke to had the same problem. sigh.

Other than that I love my Axiom.
BigAl.NZ is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
gps, lost, marine, raymarine

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Axiom Pro & GRIBs BigAl.NZ Marine Electronics 1 05-11-2017 13:26
Raymarine Axiom iPad Williamp Marine Electronics 8 03-07-2017 11:55
Visionmate with raymarine a , c, e series or axiom plotters landonshaw Marine Electronics 11 28-06-2017 19:36
Sometimes you Win, Sometimes you Lose teneicm Liveaboard's Forum 17 01-02-2013 05:14
"recent price reduction""owner anxious""bring all offers" sailorboy1 Dollars & Cents 10 22-01-2009 11:25



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 04:39.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.