Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on Cruisers Forums. Advertise Here
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 11-06-2017, 17:14   #1
Registered User
 
SVRocinante's Avatar

Join Date: Feb 2005
Location: Where ever the wind blows - Currently Cuttyhunk, MA
Boat: Hanse, 400e - 40ft
Posts: 323
No sound from CommandmicII

...sound only comes out from base unit!
i.e. I can power it on, change channels, raise and lower volume, etc.
I can hear it from the cabin below, but no sound comes out of the handheld unit.

I opened it up and checked for loose wire(s) to speaker, no joy... looks like it's solidly soldered in place.

That's as far as my electronics knowledge goes ;-)

Any thoughts?

Thank you!
__________________
Carlos & Maria
S/V Rocinante
SVRocinante is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2017, 17:47   #2
Moderator
 
Jim Cate's Avatar

Join Date: May 2008
Location: cruising SW Pacific
Boat: Jon Sayer 1-off 46 ft fract rig sloop strip plank in W Red Cedar
Posts: 13,870
Re: No sound from CommandmicII

don't know about CM II, but the connector on our older CM is really a poor design, and ours has given us symptoms similar to what you describe. So, if you haven't done so already, carefully examine the connection at t he end of the mike cable.

Jim
__________________
Jim and Ann s/v Insatiable II lying Sandy Bay, Hobart,
Jim Cate is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2017, 18:16   #3
Registered User
 
SVRocinante's Avatar

Join Date: Feb 2005
Location: Where ever the wind blows - Currently Cuttyhunk, MA
Boat: Hanse, 400e - 40ft
Posts: 323
Re: No sound from CommandmicII

Thanks Jim - I have checked the connector... as best I can.
Don't see any obvious issues there either - no visible corrosion, no bent pins... nada!

Real mystery - Will probably pull the connector tomorrow morning and check the wiring, but that's just grasping at straws!
__________________
Carlos & Maria
S/V Rocinante
SVRocinante is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Perfectly parked Factor General Sailing Forum 7 27-05-2014 18:17
For Sale: Icom CommandMicII magique Classifieds Archive 5 28-05-2013 17:12
Must a Prop Shaft Be Perfectly Balanced ? Shanaly Propellers & Drive Systems 9 14-10-2011 11:22
Irene Causes Large Boat to Rest Perfectly On Top of Dock avb3 Off Topic Forum 10 04-09-2011 20:12
Notice the Icon for this post.... ssullivan Monohull Sailboats 14 10-06-2005 13:31



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 04:08.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.