Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 20-07-2010, 13:14   #1
Registered User

Join Date: Jul 2010
Posts: 3
New Tacktick Speed / Depth = Old NKE Transducers

Hi I have just joined up here and it looks great.Can anyone help me.I want to know can I use my old NKE transducers (NMEA) to work with my new Tacktick solar powered Speed/Depth and the hull transmitter.
I have new transducers coming but dont want to lift out boat and change skin fittings as NKE different size.

Much appreciated.

PW
__________________

__________________
Pointbreak is offline   Reply With Quote
Old 20-07-2010, 13:25   #2
Registered User

Join Date: Dec 2009
Posts: 3,016
Images: 4
The transducers are NMEA? Or you want to keep the NKE interface too? The Tacktick hull transmitter will accepts the NMEA data just fine. You'd have to check with Tacktick if the transducers you have will work with the hull transmitter. Likely will.
__________________

__________________
daddle is offline   Reply With Quote
Old 20-07-2010, 13:31   #3
Registered User

Join Date: Jul 2010
Posts: 3
Hi thanks for reply.I want to keep the nke ransducers not the box or any other part as its an old defunkt system.
i have a feeling if the plugs were cut off the existing NKEs they could connect to the Tacktick box hopefully.
If not I will have to lift boat and replace NKE with Tacktick transducers supplied but I hope to do this anyway over the winter season during lift out.
__________________
Pointbreak is offline   Reply With Quote
Old 20-07-2010, 13:54   #4
Registered User

Join Date: Dec 2009
Posts: 3,016
Images: 4
Try it, if you can figure out the wires. I doubt you could hurt anything. Both speed and depth transducers are pretty 'inert' things.

If either has a different number of wires than the proper transducers you've some thinking to do.
__________________
daddle is offline   Reply With Quote
Old 20-07-2010, 13:59   #5
Registered User

Join Date: Jul 2010
Posts: 3
Hi my initial investigation suggests that the speed has the same number 5 and the depth has 2.
One less than they have.I emailed them now and hopefully they will return.

Regards

PW
__________________
Pointbreak is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sealing Depth Transducers noelex 77 Construction, Maintenance & Refit 6 17-09-2011 13:20
Tacktick Micronet System Depth Problems ianhef Marine Electronics 23 23-05-2011 08:39
Testing Depth Transducers when Not in the Water off-the-grid Marine Electronics 9 17-08-2010 08:38
Horizon MD-50 Speed/Depth Problems chall03 Marine Electronics 2 13-04-2009 22:03
Navman depth & speed transducers, wind sensor, NIB fastfr8r Classifieds Archive 5 22-09-2008 16:12



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 22:44.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.