Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 17-07-2011, 22:48   #1
Registered User

Join Date: Jul 2011
Posts: 5
Help w/ Autohelm ST4000 autopilot problem

So when I go to turn on my auto pilot (Autohelm ST4000) through my electrical panel it goes to a flatline-beep and flickers '4000' on the screen. It was working a few weeks ago but now this is all it will do. Does anyone have any ideas as to the spawn of this problem? I appreciate your advice!
__________________

__________________
dougsimpson1988 is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2011, 23:05   #2
Registered User

Join Date: Dec 2009
Posts: 3,016
Images: 4
Re: Help w/ Autohelm ST4000 autopilot problem

First guess: Low voltage. Perhaps due to a bad connection. Check those push-on terminals on the back for tightness.
__________________

__________________
daddle is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2011, 23:09   #3
Registered User

Join Date: Jul 2011
Posts: 5
Re: Help w/ Autohelm ST4000 autopilot problem

So far all i've really tried is connecting the wires that supply bower straight to the batter w/ aligator clips to make sure it's not a power problem. It could be that I didn't do this right but I'm thinking the problem is arising from something other than a power issue.
__________________
dougsimpson1988 is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2011, 23:23   #4
Registered User

Join Date: Dec 2009
Posts: 3,016
Images: 4
Re: Help w/ Autohelm ST4000 autopilot problem

For anything else but bad power you'll be returning it to Raymarine. All other external problems that I know of will cause a nice error display. Check those push-on terminals. If they feel loose you can tighten the female part with a gentle squeeze with pliers. Or alligator clip directly from a known good battery to the ST4000 power terminals.
__________________
daddle is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
autohelm, autopilot

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Raytheon ST4000+ Autopilot Problem Mike Sibley Marine Electronics 6 15-07-2011 22:14
Route Properties, Missing Functions James Baines OpenCPN 13 13-07-2011 05:31
Want To Buy: ST600R Autohelm Autopilot Control Unit sonaps Classifieds Archive 2 11-07-2011 17:16
Computer Problem ... Salt and Moisture canucksailor Marine Electronics 7 08-07-2011 20:20
Problem Since 2.2.918 - Garmin Won't Work MarkJ OpenCPN 28 29-06-2011 18:40



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 21:04.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.