Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 22-06-2009, 10:20   #1
Registered User

Join Date: Mar 2009
Location: Thunder Bay, Ontario, Canada
Boat: Downeaster 38, Libertad
Posts: 9
Send a message via Skype™ to Libertad-Carl
Garmin GPSMap 276C won't acquire satellites

Hi all,
Not sure if this is the right place to put this and a search didn't turn up anything on this.

My new Garmin GPSMap 276C chartplotter wouldn't acquire satellites, just sat there and eventually goes to the page that asks if you want to go to simulate. Searched the web and found that loading up the latest software, Ver 5.40 was the fix so if anyone else has this problem that is the fix.
__________________

__________________
Ciao,
Carl & Judi
S/V Libertad
Libertad-Carl is offline   Reply With Quote
Old 22-06-2009, 10:35   #2
Moderator Emeritus
 
David M's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Sep 2007
Location: San Francisco Bay
Boat: research vessel
Posts: 10,150
I remember that with an old Northstar GPS that I had that two new GPS satellites launched a couple years ago did the same thing to my unit which required that I download a new patch. I wonder if it is for the same reason?
__________________

__________________
David

Life begins where land ends.
David M is offline   Reply With Quote
Old 22-06-2009, 10:39   #3
Registered User

Join Date: Mar 2009
Location: Thunder Bay, Ontario, Canada
Boat: Downeaster 38, Libertad
Posts: 9
Send a message via Skype™ to Libertad-Carl
The crazy part is I got the unit for Christmas and spent all winter playing with it. It did everything right. I mounted it on the boat in a great spot at the helm! Tried it out and it worked great. Then the first time I went to use it for it's intended purpose instead of playing with it, it kaffed out on me. So we sailed with the old back up hand held for the evening! Hah!
__________________
Ciao,
Carl & Judi
S/V Libertad
Libertad-Carl is offline   Reply With Quote
Old 22-06-2009, 22:13   #4
Registered User
 
scotte's Avatar

Join Date: Apr 2007
Location: SF Bay Area, CA, USA
Boat: Privilege 39
Posts: 664
Another common fix for this sort of problem is to force the unit into autolocation mode so it downloads all new ephemeris data. You'll have to look into the manual for your particular unit on how to do that though.
__________________
scotte is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
garmin

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Garmin GPSMAP 172 C - BlueChart Data Card - powers down JohnJohn Navigation 1 13-03-2009 01:09
Iridium plans to ad IP Based Satellites Radio University Marine Electronics 2 25-09-2008 03:06
Garmin 276c ==> Sea Clear II via USB iSailor Marine Electronics 3 16-09-2008 13:25
Garmin 276c and BlueChart Americas Jack Long Product or Service Reviews & Evaluations 3 08-09-2008 05:32
Garmin GPSMAP 540 chartplotter deal... speedoo Marine Electronics 19 12-05-2008 09:03



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 01:34.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.